DNP Glavnog grada: Nadležni pod hitno da se pozabave trovanjem životinja

1

Odbor Glavnog grada DNP pruža punu podršku u borbi protiv trovanja i zlostavljanja životinja koje se desava u Podgorici, a i na teritoriji čitave Crne Gore.

U ovoj partiji smatraju da je odnos prema životinjama indikator civilizacijskog dostignuća jednog društva i zajednice.

„Sudeći po činjenicama koje se pojavljuju, izražavamo zabrinutost i revolt prema užasnim primjerima mučenja i ubijanja životinja, koje se indikativno, intenziviraju u našem gradu. Upoznati smo da su  6. februara 2021. godine na samo par metara od ulaza u ordinaciju Royal Vet ambulante, u ulici Đoka Mirasevica 98 u Bloku 6,  otrovane mačke koje su u njihovom vlasništvu vakcinisane, sterilisane, kastrirane i socijalizovane zdrave mačke“, saopšteno je iz DNP-a.

U tom smislu, pozivaju i UP CB Podgorica da reaguje i preduzme sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti, kako bi počinioci bili identifikovani i privedeni pravdi.

„Takođe, napominjemo da ovo nije prvi slucaj trovanja i zlostavljajna životinja, ali poručujemo da mora biti poslednji. Organi ove države moraju pod hitno da se ozbiljno pozabave ovim narastajućim problemom. Odbor Glavnog grada DNP iskazuje punu podršku svim udruženjima i organizacijama za zaštitu ljubimaca koje svojim aktivnostima nastoje da, i ako to nije primarno njihova nadležnost, budu od koristi u otkrivanju ovakvih i sličnih zlodjela“, zaključili su iz ove stranke.

1 Comment
  1. Jovana komentariše

    Konačno neko da se oglasi povodom ovog sramnog i neljudskog čina! Bravo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.