Medojević: Braća Đukanović vodila milionsku operaciju iz Abu Dabija!

9

Kao što sam već javno pojasnio citavu operaciju oko novca iz Abu Dabi fonda vodili su braća Đukanović, naglasio je predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Kako, dodaje, istraga treba da utvrdi da li su formalni korisnici bilo samo paravani za pljačku i /ili pranje novca.

„Informacija da su transferi isli preko “specijalnog” racuna u Prvoj Banci izvan kontrole Centralne banke, su jasna indicija istražiteljima gdje ide trag novca. Znajući modus operandi Prve banke i Aca Đukanovića, ne bi me iznenadilo da firme koje su dobile ove “kredite” taj novac nijesu ni vidjele. Ili su ga nakon uplate odmah prebacili na neke off shore račune po nalogu Đukanovića. Zato Vlada nije obezbjedila te kredite, a dala je državne garancije Abu Dabi fondu. Pare su nestale. Projekti nijesu realizovani. Garancije su pale“, naglasio je Medojević.

Kako je istakao, crnogorska sirotinja plaća pljačku sopstvene države od strane braće Đukanović.

„Koji inače neizmjerno vole Crnu Goru. Posebno zanimljiv je višemilionski kredit firmi Milkraft u vlasništvu Dragana Burića, inače počasnog konzula Crne Gore u Panami. Burić inače je sam izjavljivao da ima 18 off shore firmi, a u aferi Panamski papiri jasnu se vidjelo da Đukanovići imaju poslove preko Paname i da je kontakt osoba bio upravo Petar Ivanović, koji je i bio glavni operativac za ove “kredite“, naveo je on.

Medojevć je napomenuo da je još prošle godine moji inistrani izvori su ukazivali da je konzul Burić bezbjednosno interesantan zbog kontakata sa latino-americkim narko kartelima.

„Vjerovatno zbog istih bezbjednosnih smetnji Srbija, 04.02.2021. godine državljaninu Crne Gore Burić Draganu. godine, i njegovom sinu Burić Gaviria Nikoli, rođen 7.01.2003. godine, uručuje rjesenje o odbijanju zahtjeva za privremeni boravak u ponovnom postupku. Istog dana je državljanki Kolumbije Gaviria Del Rio Maria Elena, rođena 15.02.1961. godine, supruzi Burić Dragana, uručeno rjesenje o prestanku prava na privremeni boravak sa rokom za napuštanje Srbije od 30 dana“, kazao je on.

„Prema javnosti dostupnim informacija SDT do danas nije saslušavao Dragana Burića. Kao ni Aca i Mila Đukanovica“, dodao je Medojević.

9 Comments
  1. NEZAVISNA BOKA komentariše

    TAKO JE . UDRI MEDO

  2. Vessi komentariše

    Svuda dje se krade tu su braca…

  3. Tajci komentariše

    Ovo je nesto sto se otprilke znalo. Nisu krivi ovi sto su krali. Veci su problem oni koji su ih podrzavali i dalje ih podrzavaju. A u skladu sa tim cudi me da jos nema botova koji ce da pljuju po medojevicu i da ga proglasavaju za kojesta. Onaj ko govori istinu ne valja…bolje je da vas neko laze a onda cemo svi da pricamo kako je tesko.

  4. Ksilofon komentariše

    Pijandura prepričava ono što je ministar već jutros objasnio medijima.

    Drži se Trampa i ljudi guštera, Medo, tu te bar niko ne može optužiti za krađu intelektualne svojine.

  5. Rade komentariše

    Jedinstven slučaj u svijetu, imamo stručnjaka koji sve zna. Još kada bi znao da bar jedan dan umukne.

    1. Tajci komentariše

      Bando dps-ovska…vi umuknite.

  6. Lorena komentariše

    Sve cinjenica do cinjenice..

  7. Beranac komentariše

    HEROJ !!! MEDO LEGENDO VOLI TE BERANE!!!

  8. Milica komentariše

    Najbolji hirurzi za takve operacije su braca Djukanovici, nema preko njih, uz dobre asistente 😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.