Istraga o ratu klanova: Istražitelji iz Srbije na tragu da rasvijetle nestanak četiri mladića iz Crne Gore!

0

MUP Srbije na tragu je da rasvijetli i nestanak četvorice crnogorskih državljana koji su nestali u obračunima klanova, potvrđeno je iz više izvora.

Četvorica mladića iz Crne Gore vode se kao nestali u poslednjih godinu dana. Među njima je i Podgoričanin Savo Lopičić, kao mladića iz Bara.

Istražitelji MUP-a Srbije, nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ispituju i nestanak preko 10 mladića u poslednje dvije godine.

Lazar Vukićević (31), navodni navijač Crvene zvezde, koji je preživeo bombaški napad, nestao je u Beogradu i nije jedina osoba koja se dovodila u vezu s podzemljem, a kojoj se u poslednja tri mjeseca izgubio svaki trag.

Misteriozno su iščezla još trojica muškarca – Podgoričanin Savo Lopičić, Novosađanin Ljubomir Lainović i Beograđanin Goran Veličković Goksi.

– Porodica Sava Lopičića prijavila je crnogorskoj policiji da je on nestao. Podgoričanin je u bezbjednosnim krugovima Crne Gore bio označen kao osoba bliska škaljarskom klanu. Međutim, navodno je promijenio stranu, pa je od saradnika škaljarskog klana postao njihov tiper. Postoje sumnje da je suparničkom klanu odao lokaciju na kojoj su se skrivale vođe „škaljaraca“, pa su u januaru u Atini likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, a u julu na Krfu i Alan Kožar i Damir Hadžić, piše Kurir.

Postoje i neke indicije da je on posle zločina na Krfu otet i navodno ubijen u Španiji.

Negdje u to vreme, početkom avgusta, počele su da kolaju priče da je i Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, doživeo sudbinu Lopičića.

– Lainović mlađi se u javnosti poslednji put pominjao prošle godine, kada je pobjegao iz kućnog pritvora u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada Petra Arsića. U međuvremenu je na sudu oslobođen za to djelo i do avgusta se nije pominjao. Međutim, nakon egzekucije na Krfu, podzemljem je počelo da se šuška da je otet, mučen i likvidiran na tajnoj lokaciji, što još uvek nije potkrepljeno dokazima, piše Kurir.

U Beogradu je prijavljen i nestanak Gorana Veličkovića Goksija, jednog od vođa navijača Partizana.

Supruga je ispričala policiji da je on poslednji put viđen u Višegradskoj ulici 3. avgusta prošle godine. Goksi je pet mjeseci prije toga izašao iz pritvora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.