DPS skandali ili petak naš zaludni: Ratko Mladić i „državni udar“! BRUKA!

0

Piše: Ivan Milošević

Ukinuta presuda za „državni udar“! Četiri godine ovaj režim nas je plašio ruskim i velikosrpskim babarogama, Pajom i Sašom, praćkama i misterioznim oružjem i na kraju ćorak! Kažu sve ispočetka, bilo pravnih propusta. Istina, znali smo i prije četiri godine da od državnog udara nije bilo ništa i da niko ili malo ko zna za Šišmakova, Paju, Jareta i ostale špijunske i DB agente. Ipak, ovaj režim se četiri godine održavao na vlasti zahvaljujući tom smešnom sudskom procesu u kojem je glavni svjedok mijenjao mišljenja kao čarape.

 

I šta smo dobili – sve je vraćeno na početak, odnosno prošle su četiri godine koje su pojeli DPS skakavci i njihovi pomagači! Poneki optuženi su proveli i više od dvije godine u zatvoru, a jedan od njih već nekoliko godina ne izlazi iz srbijanske amabasade u Podgorici. Izgubljene su godine života nevino optuženih i hoće li presuda Apelacionog suda skinuti ljagu sa njihovog imena? Vjerovatno neće, ali možda je od toga bitnije pitanje šta će biti sa onima koji su predvodili tu sudsku sprdnju i na pravdi Boga u zatvor poslali ljude i oduzeli im godine normalnog života. Ko će odgovarati i hoće li iko odgovarati što se četiri godine igrao sa tuđim životima i odvajao obične ljude od njihovih porodica i stvarao životne traume koje će se sjećati dok su živi? Kakva je to pravda koju treba da očekuje one koji su sve ovo zamesili i mesili pune četiri godine, a danas se sve vratilo na početak, odnosno kao da ništa nije bilo, osim što je desetak ljudi provelo nezaluženo nekoliko godina u zatvoru ili su nad njihovom glavama visile oglasne table DPS-a da su teroristi i državni neprijatelji!

 

Današnji sudski i DPS skandal takvog je obima da bi DPS već danas trebalo da podnese kolektivnu ostavku i izbriše se iz registra političkih stranaka i sakrije od javnosti nekoliko godina, kako bi se sve to zaboravilo! Umjesto toga, DPS je danas objavio da Crna Gora klizi u diktaturu i da je na djelu nezapamćeni uticaj nove vlasti na sud! Da to nijesam pročitao drugome ne bi vjerovao da DPS može da izvali takvu glupost! Oni da nekome prigovaraju za diktatoru! Oni nekome da prigovaraju da utiče na sud! Pa, oni su velemajstori u tome i te vještine primjenjivalu su proteklih 30 godina praktično svakoga dana. I danas imaju obraza da zbog toga nekome nešto prigovaraju! Čudo od te stranke i treba da je stid svakoga normalnoga čovjeka u ovoj zemlji što je dozvolio da nam takva karikatura od stranke određuje živote tri decenije!

 

I kao kontra DPS sudskom skandalu dans je grunula vijest o Ratku Mladiću. Umjesto da se sva javnost zgražava nad posrnulim sudstvom i tužilačkom bijedom i sramotom, žiža javnosti je odlutala ka Beranama i odluci tamošnjih vlasti da se jedna ulica nazove po Ratku Mladiću. I složno kao jedan ustali su komunisti svih boja, od zelenih, crvenih, plavih i ostalih i čereče ne samo Mladića, nego i Berane i svakoga Srbina koji ima hrabrosti da kaže da možda u BIH nije sve bilo onako kako kaže Hag i Vašington, Istambul i Brisel. Isprsili se Bošnjaci i vitlaju Srebrenicom i ostalim stratištima, prozivaju žive i mrtve i traže da se Mladić izbriše iz spiska rođenih! Ti Bošnjaci koji ni da zucnu o zločinima Osmana Rastodera i ostalih vođa i vojnika muslimanske milicije čiji spomenici su i danas nedirnuti u Plavu i Gusinju. Može Osman, ali ne može Ratko, Radovan ili Nikola! Zločina prije Srebrenice nije ni bilo, kažu oni, i traže da se jednom već sahranjeni Srbi opet sahrane, ukopaju još dublje i dublje i satru i nestanu negdje blizu magme zemljinog jezgra, kako bi bili sigurni da niko od njih neće vaskrsnuti. A godinama su sjedjeli zajedno u foteljama sa ljudima koji su devedesetih godina slali naftu i ostale potrepštine bosanskim Srbima i tada ih nijesu pitali zašto su to radili. Međutim, danas se od njih ne može doći do riječi! Sve ječi od njihovih i samo njihovih žrtava, ostali ne smiju ni da pomenu da su ih imali, jer se oni onda vrijeđaju i okolo naokolo zapomažu!

 

Dva skandala ovoga petka kao da su poništili jedan drugog i kao da se danas ništa nije desilo. Sudsku DPS bruku vijeka utulila je muslimanska i komunistička jadikovka zbog jedne ulice u Beranama. Uglavnom ostala je večeras samo bruka i to ona DPS-ovska i muslimansko-ratko-mladićevska! Bruka!

 

PS. O ovim temama na RTCG-u nema živih emisija. Slušam prije nekoliko minuta da se povodom ukidanja presude za državni udar na javnom servisu oglasio Januš Bugajski i optužio Moskvu i Beograd za okupaciju Crne Gore. Tipično za domaću Bastilju koja čeka neka bolje dane i normalne novinare da prave normalne emisije i da vrate život na ekrane RTCG-a. Za sada tamo svijetle samo tuneli mraka bivšeg režima!

IZVOR: SRPSKA24

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.