Božović: Očekujem da se Branki Milić odmah ukine pritvor

2

Bez želje da na bilo koji način utičem na ishod ovog postupka i ne ulazći u činjenično stanje samog predmeta ne mogu da kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori ne izrazim zadovoljstvo ukidanjem osuđujuće presude srpskim državljanima, kaže ambasador Vladimir Božović.

– Naročito gospođi Branki Milić sa kojom sam određeno vrijeme delio i svoj radni prostor u Ambasadi RS u Podgorici kao i generalu Bratislavu Dikiću koga sam svojevremeno obišao i posjetio u Istražnom zatvoru u Spužu.

– Na osnovu njihovih svjedočenja i današnje presude Apelacionog suda stiče se opravdani utisak da je nakon dosadašnjeg postupanja prema njima i ostalim okrivljenima isto bilo suprotno osnovnim ljudskim pravima i slobodama zagarantovanim Evrpopskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda kao i Evropskoj konvenciji o spriječavanju mučenja i neljudskog ili ponižavajučeg postupanja ili kažnjavanja.

– U svijetlu današnje presude kao i podnete krivične prijave SDT protiv dosadašnjih aktera ovog postupka izražavam nadu i povjerenje u novo sudsko vijeće i pravosudni sistem države Crne Gore koje će postupati u skladu sa evropskim standardima i principima,i ni po babu ni po stričevima doneti pravednu, zakonitu i na dokazima zasnovanu presudu.

(Novosti)

2 Comments
  1. Listantisatanista komentariše

    Tako je, Vaša Ekselencijo, dobro je što Vas i u Crnoj Gori prepoznaju kao ambasadora Srbije, a nerezidencijalni ambasadori su sudbina svih mikro i novokoponovanih nacija. Živela soboda srpskih političara iz CG, živela sloboda srpskih državljana, živelo sećanje na Podgoričku Skupštinu 1918 🇷🇸

  2. E viva komentariše

    Hoce ako se ti pottudis u PG,ti si bas onako uticajan..see baljove obicni

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.