Raković: Vlada Crne Gore može da povuče priznanje lažne države Kosovo

3

Vlada, pred kraj mandata, može donijeti odluku i povući priznanje Kosova. Parlament joj nije potreban, jer ga niko nije pitao kada je donijeta odluka o priznavanju separatističkog Kosova – kazao je srpski aktivista Aleksandar Raković za rusku agenciju „Regnum”.

U članku „Srbija, Crna Gora i Republika Srpska MORAJU POSTATI JEDNA DRŽAVA”, Raković tvrdi da „mehanizam postoji, priznanje Kosova se može otkazati, ali da li će se to dogoditi, ne znam”. Dodaje da će se naredni crnogorski parlamentarni izbori održati u „razumnom roku”.

Za razliku od prethodnih mjeseci, kada su iz Srbije oštro kritikovali sporazum Krivokapić-Abazović-Bečić da se, između ostaloga, neće preispitivati priznanje nezavisnosti Kosova, Raković sada kaže da „za takvim sporazumom nije bilo potrebe; ali Srbija RAZUMIJE s kojim problemima će se suočiti nova crnogorska vlada i kakav će pritisak na nju biti izvršen”.

„S druge strane, Crna Gora može nešto da uradi”, rekao je Raković. „Može da povuče svoje okupacione trupe s teritorije Kosova. Postoji tamo simboličan broj pripadnika crnogorske vojske, koliko znam, govorimo o dva oficira”.

3 Comments
  1. Nadežda J komentariše

    Ovaj svaki dan nešto drvi da zaradi plaću.

  2. Q komentariše

    Moze,al neka druga vlada narodna a ne ova vlada tajkuna.

  3. LipaLipa komentariše

    … Rakovicu rode moj, „dobri“ po malo posteni, … moze CG, da povuce, macka (ma lava) za rep, moze, … no moze i Vucko da prizna KiM, je li tako, … dosta se toga se „moze“, no je li mudro, … nije to itno rode, ima presnije, … najpresnije da preteknemo, … dovodite Vi negog ko je dobronajerniji po KiM, … znace Vlada nasa kako i sto trba, ma posteno. … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.