Dodik odgovorio na Inckov zahtjev: Ultimatumi kod Srba ne prolaze

0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se visoki predstavnik za BiH Valentin Incko diskvalifikovao kao neko ko bi bilo šta moga nametati Republici Srpskoj i poručio mu da kod Srba ultimatumi ne prolaze. Dodik je, komentarišući Inckov zahtjev da Narodna skupština Republike Srpske u roku od tri mjeseca poništi sve povelje koje je dodijelila Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić, odnosno svima koji su osuđeni za ratni zločin, rekao da je Incko pokazao mržnju prema cijelom narodu, kvalifikujući Srbe kao kolektivno odgovorne za zločine koji su se dešavali u Odbrambeno otadžbinskom ratu.

-Takvu jednu bezočnu laž da iznese može samo čovjek niskih strasti, kao što je Valentin Incko, koji je zaradio ozbiljan novac vršeći tu dužnost. Imao je nesreću što je Srpska napravila ozbiljan otklon od intervencija međunarodne zajednice i OHR-a- kazao je Dodik.

 

Srpski član Predsjedništva BIH ukazao je na to da Incko nije zatražio da se promijeni naziv škole u Sarajevu koja nosi naziv po muslimanskom, bošnjačkom zločincu iz Drugog svjetskog rata, ili nekih drugih javnih komunalnih objekata koji nose naziv po presuđenim osobama koje su počinile zločine u Drugom svjetskom ratu.

– Naravno, to nije, on se usmjerio samo na jedan narod. Vidjećemo, ultimatum najteže prolazi kod našeg naroda. Razgovaraćemo na tu temu, a on se diskvalifikovao za sva vremena- poručio je Dodik, prenosi RTRS.

(RTRS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.