Radinović (SNP): Nova vlast svjesna da nema prostora za simuliranje i eskiviranje reformi, kao što je činila bivša

0

Crna Gora mora nastaviti svoj put ka Evropskoj uniji (EU) i uraditi sve što je potrebno da bi postala prva sljedeća zemlja koja će pristupiti evropskoj porodici naroda, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Potpredsjednica Odbora te stranke u Skupštini Glavnog grada, Marija Radinović, kazala je da nova vlast ima podršku međunarodne zajednice, što, kako je navela, pokazuju brojni zvanični i onlajn susreti sa visokim funkcionerima EU.

Radinović je podsjetila da je nedavno istraživanje javnog mnjenja pokazalo da skoro 75 odsto građana podržava članstvo Crne Gore u EU, što je najveći procenat zabilježen u posljednjih nekoliko godina.

Kako je kazala, tolika podrška govori da građani prepoznaju i cijene značaj pomoći koju EU pruža Crnoj Gori, naročito u teškim vremenima izazvanim pandemijom koronavirusa.

„Ova činjenica bi trebalo da obavezuje sve relevantne društvene činioce da učine sve što je u njihovoj moći da što prije pristupimo EU, a naročito političke aktere da ostave po strani razlike i neslaganja“, naglasila je Radinović.

Prema njenim riječima, proces evropskih integracija je „proces svih nas, i u skladu sa tim treba i da se ponašamo“.

U tom smislu, smatra Radinović, naročito su značajne aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Tu poruku dobijamo konstantno od svih predstavnika EU, pa su funkcioneri nove vlasti svjesni da više nema prostora, a ni razumijevanja za simuliranje reformi, niti njihovo eskiviranje, kao što je činila bivša vlast“, kazala je Radinović.

Kako je navela, građani Crne Gore , koji već decenijama vape za boljim životom i sigurnijom budućnošću, očekuju ispunjenje obećanja i što skorije priključenje klubu najuspješnijih država svijeta.

„Nova vlast je riješena da učini sve da se taj cilj ostvari što je prije moguće“, dodala je Radinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.