DNP: Željeznička infrastruktura je bila infrastruktura podobna glasačima DPS-a

0

Da je Željeznička infrastruktura Crne Gore, pod sloganom „infrastruktura bliža vama“, tokom svih ovih godina bila: infrastruktura bliža podobnima, i sigurnim glasačima DPS-a, to je već notorna istina, poručuju iz Demokratske narodne partije.

Primjeri za zloupotrebe ovlašćenja nadležnih u željezničkom prevozu su brojni i flagrantni, što DNP Crna Gora i ovoga puta iznosi na uvid građanima Crne Gore.

U svjetlu ovakvih radnji i mešetarenja u Željezničkom prevozu, 21. januara je raspisan konkurs za izvršnog direktora, koji treba da realizuje Odbor direktora još iz perioda DPS-a, pa je jasno da se na mala vrata, i na brzinu, pokušava udomiti novi kadrovik partije, koja je već otišla u opoziciju, ističu oni.

Dobro je poznata i činjenica da je u kabinetu direktora uoči izbora bio Glavni štab za podršku DPS-u, kao i da su zaposleni na željeznici dolazili da u tom kabinetu potpišu podršku, a oni, koji je nijesu potpisali, trpjeli su posljedice. Tako je, na primjer, Kalina Vulić odbila da stavi svoj potpis, ali joj je zatim izvršni direktor oduzeo zastupanje na sudovima, iako je bila uspješna u svojoj struci, navode iz DNP-a.

„Postoje i drugi flagrantni slučajevi, koji govore direktno u prilog činjenici kako se u korist DPS-a mešetarilo na Željeznici:

Tokom posljednje tri godine date su otpremnine za dvadeset i jednog zaposlenog, u iznosu od 127.000 eura, a broj zaposlenih ostao isti.

U ZOVS-u (održavanje voznih sredstava) raspisan je konkurs za tri radna mjesta 27. januara, u trajanju od osam dana, jer u februaru troje zaposlenih radnika odlaze u penziju, a Uprava očito žuri da na njihova mjesta što prije zaposli svoje kadrovike.

U AD Montekargo, u junu 2017. na funkciju je stupio M. Grbović, nakon čega je primjetan visok stepen zapošljavanja: u martu 2018. bilo je zaposleno 212 radnika na neodređeno, u januaru 2020. godine već 247, a u decembru iste godine čak 283 radnika. Dakle, ukupno šezdeset i jedan radnik više od marta 2018. godine.

  1. Grbović je, po sistemu “ko će kome, ako ne svoj svome”, izdao naredbu da se pozapošljavaju i neki njegovi najbliži: supruga, sestra, sestrić, brat od tetke sa suprugom, itd… Ali i kćerka Rafeta Husovića, za koju je čak izmišljen čitav sektor sa svega dva radnika, kakvog nema nigdje u svijetu“, precizirali su oni.

I, naravno, kad je otpremnine uzelo trideset sedam radnika, bilo je realno da se broj zaposlenih smanji, a ne pritom još i povećava, pa su mahinacije i više nego očigledne, kazali su iz DNP-a.

Uz sve ovo, posebno flagrantno djeluje i činjenica da je obim posla na željeznici smanjivan, a broj radnika povećavan, navode iz ove partije.

DNP Crna Gora upozorava da će, ako nova vlast blagovremeno ne reaguje, na svojim mjestima ostati DPS-namještenici „eksperti“, koji su svoju ekspertizu u mešetarenju vrlo bjelodano pokazali tokom protekle tri decenije, a vozovi odlaze, poručuju oni.

Dakle, moraju se pod hitno preduzeti mjere od nadležnog Ministarstva: da se ponište konkursi, koje je raspisalo korumpirano rukovodstvo na Željeznici, i da se postavi novi, legalni Upravni odbor, koji će sprovesti legalnu proceduru, i Željeznicu Crne Gore napokon dovesti u vozni red, zaključili su u svom saopštenju iz DNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.