Premijer Krivokapić primio izraelskog ambasadora: Otvara se predstavništvo Crne Gore u Tel Avivu

2

Crna Gora će otvoriti ambasadu u Tel Avivu, najavio je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Izraela u Srbiji i Crnoj Gori Jahelom Vilanom.  Predsjednik Vlade obavijestio je izraelskog ambasadora o namjeri da Crna Gora uđe u proceduru otvaranja ambasade u Tel Avivu, imajući u vidu značaj Izraela u međunarodnim odnosima.

Krivokapić je istakao da Crna Gora i Izrael imaju prijateljske odnose, te naglasio da će Vlada raditi na njihovom unapređenju.

– Premijer se zahvalio na pomoći koju je Izrael pružio Crnoj Gori u borbi protiv pandemije COVID-19 i upoznao ga sa propustima prethodne Vlade, koja nije na vrijeme započela pregovore o vakcinaciji, zbog čega Crna Gora još nije započela imunizaciju stanovništva protiv koronavirusa-  saopštili su iz Vlade.

Sa druge strane, Vilan je sa blagonaklonošću pozdravio namjeru Vlade da otvori ambasadu u Tel Avivu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je pored ambasadora Izraela pojedinačno ugostio i nove ambasadore Švajcarske Ursa Šmida i Japana Katsumata Takahikoa.

2 Comments
  1. kuca komentariše

    Ova zaba opet digla nogu da je potkuju.

    1. LipaLipa komentariše

      … ova „zaba“ pametna, mudra, … naravno, treba predstavnistvo, ma ambasada, … sto god mi mislili o Izraelu. … oni i njhovi pokrovitelji, … faktor, bitan svjetske politike, moci, … nikako u vecini evropskih drzava, … gdje imamo, ambasade, … bez ikakve potrebe, dzaba trosimo pare, … u evropi potreban ambasador u, … Briselu, Londonu, Berlinu, pa ajde Rim, komsije, … ovaj iz Brisela nek pokriva ostale evropske, destinacije, … i to je to manje vise, … u evropu naravno ne racunam Rusiju, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.