SKANDAL: Žena Miška Vukovića namjestila sestri da zaradi 20.000 evra

14

Direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković omogućila rođenoj sestri zaradu od blizu 20.000 evra u instituciji gdje se ona nalazi na čelnoj poziciji.

Ove optužbe iznio je Ivan Kopitović potpredsjednik mladih Pokreta za promjene.

Prema javno dostupnim podacima sa sajta, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković je tokom prošle godine omogućila predsjednici Upravnog suda Branki Lakočević da prihoduje 10.290evra na osnovu dvije stavke:

1.Kao predavač u Upravi za kadrove

2.  Kao član Komisije za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima pri Upravi za kadrove

Ne bi to ništa sporno bilo da se ne radi o rođenoj sestri gospođe Vuković pa se jasno postavlja pitanje zakonitosti ovakvog angažmana, tj. da se direktorica Uprave za kadrove našla u udžbeničkom primjeru konflikta interesa. Valja napomenuti da je isti angažman kod svoje rođene sestre gospođa Lakočević imala i tokom 2019. godine kada je takođe kao član Komisije i predavač u Upravi za kadrove prihodovala 9.199,60 evra.

 

Raduje me činjenica što se jutros i Vlada odredila prema gospođi Vuković, pa mogu samo konstatovati da je najavljena njena smjena mogla doći znatno ranije i da je prijeko potrebna kako bi se profesionalizovala ova državna uprava koja je kao što se vidi iz priloženih podataka služila kao servis za ispunjavanje želja DPS-a.

Predmet revizije rada odlazeće direktorice Uprave za kadrove trebala bi da budu i zaposlenja koja su nastupila po okonačanju izbornog ciklusa nakon 30. avgusta pa ista trebaju biti i poništena u skladu sa zakonom.

Takodje želim da napomenem, ne želeći da ulazim u stručnost gospođe Lakočević, ostaje dilema zašto je baš od toliko sudija Upravnog suda birana upravo predsjednica istog i da li je jedino mjerilo bilo zapravo da se radi o rođenoj sestri direktorice Uprave za kadrove.

Kao istaknuti vojnik DPS-a i žena visokog funkcionera najjače opozicione partije Miška Vukovića, nadam se da će nova Vlada po hitnom postupku razriješiti dužnosti gospođu Vuković, kako ona ne bi nastavila da izvršava naloge šefa partije kojem slijepo vjeruje i u narednom periodu.

14 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Ahahahahaha, zrele kruške, padaju !.
    Treba samo podrmati grane !.

    1. Miodrag Miško SUKNOVIĆ Vuković komentariše

      E bazdiputi neopjevani …
      Sve ve iz familije (uže, šire) treba u aps na neodređeno, bez izuzetka !
      Pi !!!

  2. Bato komentariše

    Kamenja vam malo bilo ….PRASADI GLADNA…PIIIII….

    1. Uprava komentariše

      Ovo je UZAS. Kako ovu državu opljačkaše i opustošiše kao da im je od oca ostalo. Ni narednih 30 godina se ne možemo oporaviti. I nikad im dosta

  3. Dabosvezna komentariše

    uuuh ona i djuro nikac koliko su malverzacija napravili ni jadransko more ih opralo ne bi…pih govna maloumna Bog vam sve vratio nikad vam dosta nebilo…toliko su bili omocali da su nas javno ugnjetavali…pih strva vam se ne znalo

  4. LOLO komentariše

    MRŠŠ OLOŠI LUPEŠKE. DABOGDA ZA LJEKOVE DAVALI TE PARE. SRAM VAS BILO OD G..ICE JER OBRAZ INAČE NEMATE.

  5. Milica komentariše

    Iznamjestali su oni i to debelo, sve po rodbinskim linijama…dosta je vala bilo

  6. micki komentariše

    Iskreno onako.Ovi su izgubili granicu bili.Cudo sta se radilo .Smenjujte to brze sve od reda

  7. Rudar komentariše

    Njihov rodjeni brat Zoran Jankovic,ekonomista po struci,direktor je Zavoda za geoloska istrazivanja.

  8. Snjeg komentariše

    Milacic zaposli zenu ,Abazovic djevojku i kuma Radulovic kcerku ,sina ,snahu ,Krivokapic zeta………Ima toga jos .

  9. Nevena komentariše

    Ma nije moguće. Sve pošten narod. E kuku

  10. Elemental komentariše

    Patriote gdje ste da osudite ovo

  11. Jovana komentariše

    Baš čudno🤔

  12. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Preispitati šta se sve dešavalo u tom leglu. Koliko su za predavanja uzimali pojedini kvazi stručnjaci. Ja sam bio prusutan na obuci ko ja je trajala cirka 2 sata, a predavači po 150 € honorar. I tako do besvijesti, pojedini po par hiljada godišnje od ove kuće, malo li je. A tek unutra šta se dešavalo. Koliko izdatih potvrda i sertifikata, prije i naročito poslije izbora, da bi se navrat-nanos zaposlili! Evo oko mene na poslu par tih likova. Ima li ko to da ispita? Zastiđe! Zatvor je zadnja pošta za te!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.