Epilog razgovora Vučića i Putina: Srbija će uz pomoć ruskih stručnjaka proizvoditi vakcine

15

Srbija će uz pomoć ruskih stručnjaka izgraditi postrojenja u kojima će moći samostalno da proizvodi valcine protiv kovida 19, dogovoreno je tokom današnjeg telefonskog razgovora između predsjednika Srbije i Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.  Vučić se zahvalio Putinu za podršku u borbi protiv korona virusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnik V, jer je doprinijela tome da Srbija prednjači u vakcinaciji stanovništva.  Dvojica predsjednika su se dogovorila da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine.

Kako prenose Novosti,  osim  situacije sa korona virusom, Vučić i Putin su se „dotakli“ tema poput bilateralne saradnje dvije zemlje, kao i regionalnih i međunarodnih odnosa.

– Predsednik Vučić je potvrdio da Srbija namjerava da dalje razvija strateške odnose sa Rusijom i konstatovao da su mogućnosti za ekonomsku saradnju mnogo veće od iskorišćenih. On je, stoga, rekao da posebnu pažnju treba usmjeriti na povećanje robne razmene, završetak tekućih i pokretanje novih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata i dalje jačanje saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, kao i vojno-tehničke saradnje. Predsednik Putin je, s tim u vezi, istakao značaj rada Međuvladine mešovite komisije za saradnju.

Predsednik Vučić je naglasio važnost gasovoda Balkanski tok, koji doprinosi energetskoj stabilnosti Srbije. Razmatrajući sa predsjednikom Putinom regionalnu situaciju, predsjednik Vučić je zahvalio na nepokolebljivoj ličnoj podršci predsjednika Putina teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na aktivnoj podršci ruske države po pitanju Kosova i Metohije- prenijele su Novosti.

 

 

15 Comments
  1. Mily komentariše

    Mislim da je Rusija najveci prijatelj Srbije i da je u najtezim situacijama bila uz nas, tako da ne sumnjam da ce i po pitanju vakcinacije biti tako. Imamo bezgranicno poverenje u nase prijatelje i znamo da na njih mozemo da se oslonimo, sta god da je u pitanju!

  2. E viva komentariše

    Budaletine bolesne

    1. JA komentariše

      „VIVA“Smesan si😂Uzmi nesto radi,od blejanja nemas nista!

    2. Dejan komentariše

      Kvislingu, idi pa se vakcinisi u Italiju kad „evivises“ na italijanskom

  3. Smoki komentariše

    I to ce obecanje ispuniti, nema sumnje u tu pricu.

  4. sara komentariše

    Očekujem posle ovog razgovora Putina i Vučića saopštenje našeg predsednika o dopremi barem milion doza vakcine protiv korone virusa iz Rusije.

  5. kiki komentariše

    Na pomoc iz Rusije uvek mozemo da racunamo!

  6. kikica komentariše

    Velika stvar je što tako jaka sila kao što je Rusija pruža apsolutnu podršku Vučiću.

  7. kikica komentariše

    Ubeđen sam da je jačina prijateljstva Rusije i Srbije najveća u istoriji sveta.

  8. kikica komentariše

    Polako se nazire svetlo na kraju horor corona tunela.

  9. miki komentariše

    Na Putinu je sada da nam pokaze prijateljstvo i posalje vecu kolicinu Sputnika.

    1. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

      Pitaš li se da je za očekivat tako nešto? Pa mi smo uveli sankcije Rusiji, u našim medijima se Putin blati, pogledaj Javnu medijsku kuću CG, Vijesti… Samo Navaljni, Rusija u najgorem svijetlu… Pa da nam da vakcine. Da sam na njegovom mjestu, treba da ucijeni CG, da mu se Predsjednik i Premijer izvinu, ponize… Kaže ona stara „ne grizi ruku koja te hrani“. E mi smo ta paščad zahvaljujući patrijotama…

  10. Jelena komentariše

    Vucic je pravi lider i veliki kosmopolita. Odusevljava me to sto sa svima odrzava dobre odnose

  11. Ivana komentariše

    Nama je zaista potrebno da imamo razvijenu medicinu u svim njenim granama. Crna Gora može uvek da očekuje vakcine od Srbije i pomoći će da se narod vakciniše.

  12. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Da je sreće da nam braća Rusi ili Srbi, daju taj milion vakcina, ali da se zabrani ovim portalskim patrijotama da je prime. Nek idu u lijepu njihovu ili kod Nate pa nek se pelcuju tamo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.