Stijović pozvao bivše ministre na suočavanje: Ko god je prljao ruke nije zaštićen i odgovaraće!

7

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović kazao je da se vrlo iznenadio kada je vidio da je stanje u „Plantažama“ vrlo loše, te naglasio da će za to neko odgovarati.  Poručio je da niko nije zaštićen, ko god je prljao ruke, te da neće dozvoliti da se arči novac građana. Pozvao je bivše ministre na suočavanje da ih pita zašto su i kako radili to što su radili.

„Niko nije zaštićen ko god je prljao ruke, dok sam se ja ministar ovim ću se voditi i u Mnistarstvu i u Plantažama. Pa i da je predsjednik države, ne interesuje me, ako je prljao ruke, odgovaraće. Što može da se potvrdi biće procesuirano. Gdje je oštećena država, završiće se prijavama, Vrlo brzo očekujte takve prijave, bar iz Ministarstva. Pozivam i bivše ministre na suočavanje, imam neka ozbiljna pitanja, posebno za Abu Dabi fond. Apsolutno nemam pardona prema nikome ko je oštetio državu i kome možemo dokazati takve postupke. Na nama je da prikupimo i pronađemo dokumentaciju kako bi se stvari dovele kako treba da budu. Ovo su nedopustive stvari, je li moguće da u državi nemamo kompaniju koja nije uništena“, poručio je ministar na preskonferenciji povodom stanja u Plantažama.

Stijović je saopštio da Plantaže bankama duguju 23,755 miliona evra, dok su dugovanja prema zaposlenima oko 7,5 miliona evra, te da četiri miliona duguju dobavljačima

„28. decembra smo zahtjevali da pregledamo kompletno stanje u kompaniji. 27. januara smo dobili informaciju da su materijali završeni i da smo ih dobili. Vrlo sam se iznenadio da je stanje u Plantažama vrlo loše. 3.000 hektara je poljoprivredno zemljište 2.300 su pod zasadom vinove loze. Godišnja proizvodnja flaširanih proizvoda je 13 miliona flaša. Zalihe su vrlo ozbiljne, svi su popunjeni kapaciteti zbog pogrešne politike i kovid pandemije. Radi se od 12 miliona litara koje su na zalihama koji opterećuju dalju proizvodnju. Državno vlasništvo je 55,2 odsto, i jedna je vrlo složena struktura vlastništva otežava Vladi da pomogne Plantažama i promijeni stvari u menadžmentu“, objasnio je Stijović.

On je naglasio da je rok da se pomogne „Plantažama“, mjesec i po, a ako se ispusti taj trenutak posle pomoć više ne važi.

„Nećemo dozvoliti da se arči novac građana. Smatramo da su Plantaže nacionalni brend i da se mnogo loše radilo i da je kompanija uništena pogrešnim poslovanjem, zapošljavanjem političkih podobnih… Mi imamo giganta koji ne može da funkcioniše sa svim resursima koje posjeduje“, napomenuo je ministar.

Istakao je da nema više sjutra, sad je danas.

„Neko mora da za ovo uništavanje državne imovine da snosi odgovornost“, jasan je Stijović.

 

 

7 Comments
  1. stikimickey komentariše

    Ovaj vazi u gradu kao strunjak za maloljetne podgoricanke (17,18god), neka istrazi neko.

  2. Crnogorac do cepa komentariše

    Abu Dabi fon mozes pogledati u prigrackom naselju Doljani

  3. Tolosi komentariše

    Maras i Vukotic opeljusili Plantaze. Bagru u Spuz.

  4. Kontra revolucija komentariše

    Metla, cvrsta metla treba !.
    Djubre se vec prilepilo za tlo , 30 godina gazeno, tu ima puno posla za dobrog cistaca !.

  5. Milica komentariše

    Nema da se stite, treba svi da odgovaraju za ono sto su radili

  6. Pavle komentariše

    Sve na ispitivanje. Ko god je prekrsio zakon i ko god je ruke uprljao mora biti kaznjen odgovarajucom kaznom!

  7. Nevena komentariše

    Svi koji su se ogriješili o zakon, trebaju da budu kažnjeni!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.