Čađenović: Vakuum usled ukidanja SDT-a bio bi katastrofa

10

Specijalni tužilac Saša Čađenović smatra da bi prestankom mandata svim specijalnim tužiocima, usljed ukidanja SDT-a, mogao nastati vakuum, u kojem Crna Gora ne bi imala nadležnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala.

Komentarišući inicijativu za izmjenu tužilačkih zakona, prema kojim bi se ukinuo SDT, a formiralo Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Čađenović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da bi bilo kakav prekid u radu tužilaca bio katastrofalan potez, prenosi portal RTCG.

„Nijesam imao prilike da vidim taj predlog zakona, ali medijske najave koje govore o tome da će prestati mandat svim specijalnim tužiocima meni ukazuje da bi eventualno u tom nekom procesu mogao nastati vakuum, gdje nećemo imati nadležnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Bilo kakav prekid u radu tužilaca ili policije, u čijoj je nadležnosti borba protiv organizovanog kriminala, po mom sudu bio bi katastrofalan potez“, rekao je Čađenović.

U Crnoj Gori više kriminalnih organizacija, podignuto više od 60 optužnica

Čađenović je saopštio da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo više od 60 optužnica protiv više desetina ili stotina osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Glavna poluga kojom se treba boriti protiv organizovanog kriminala je, kaže on, uskraćivanje novčanih sredstava koje oni koriste za svoje djelovanje, finansijske istrage i oduzimanje imovine.

Govoreći o nedavnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Crne Gore, Čađenović podsjeća da je tim povodom spriječeno više likvidacija – da se dvije osobe liše života u Tivtu, a jedno u Podgorici.

„Nekoliko dana ranije spriječena je likvidacija jedne osobe u Podgorici uz upotrebu eksploziva velike moći, a nakon toga trebalo je da bude likvidirana još jedna osoba u Baru“, rekao je Čađenović.

Kazao je da u SDT-u postoji više od 60 optužnica protiv lica koja su okrivljena za krivična djela organizovanog kriminala.

„Ima više kriminalnih organizacija, podignuto je više od 60 optužnica, protiv više desetina ili stotina lica zbog stvaranja kriminalne organizacije“, kazao je on.

Nedavne akcije u kojima su zaplijenjeni narkotici dobar su rad tužilaštva i policije, smatra Čađenović, navodeći da rezultati ne mogu izmaći kad se dobro radi.

10 Comments
  1. Marko komentariše

    Treba raditi i na tvojoj optuznici….. mnogo si zla nanio….
    Nista nije vjecno Cadjenovicu…. a mislio si da mozes da hapsis nevine ljude….

  2. Zoran komentariše

    Potrebno je detaljno utvrditi imovinsko stanje svih sudija, tuzilaca
    To uporediti sa primanjima koja imaju …. pa lepo procesuirati korumpirane
    Mislim da si medju njima Cadjenovicu…. jedno je sigurno….. partijski si poslusnik i vrijeme ti je da ides kuci i sadis luk

    1. Don komentariše

      Splacino jedna Ti pricas za vakum nesto,a od Vas smo bili Vakumirani da gore nismo mogli

  3. Bajo. komentariše

    Vakum nece biti gori od vas ! Lopino !

  4. Boro komentariše

    Vec vidim Katnica i Cadjenovica u zatvorskom krugu
    Setaju se u odijela i kravate…. naravno tu su i lakovane cipelice misleci brzo ce kuci
    Kad ono …. jok…… hahaha

  5. Stoja komentariše

    Pozuri da kupis luk… kupi dosta… i za tebe i za Katnica….da zasadite u Spuz dosta…. trebace vam….zdravo vam je to…

  6. Dragan komentariše

    Koji tužioc se bavio borbom protiv kriminala. Vi ste se borili protiv slobode ljudi a u interesu kriminala. Ko je uhapšen od tzv krupnih riba. Montaža državni udar, to vam je uspjeh. Iznajmite lepu sobu u Spužu, biće vam prijatno. Zlo raditi a dobru se nadati nikad nije išlo zajedno.

  7. igranka komentariše

    Vakum treba da brine najvise Vas koji odje komentarisete. A to cete vidjeti ubrzo.

  8. Andrija2010 komentariše

    ne brini ofarbani..zivot ce i bez tebe teci svojim tokom. hapsio si samo po nalogu dps si mila dj

  9. Bokelj komentariše

    Ha ha ha, moram se nasmijati i čestitati geniju koji je smislio način kako da se oslobodimo ovih specijalnih podržavaoca organizovanog kriminala u Crnoj Gori. Ova ideja sa donošenjem novog zakona jednako mi je genijalna kao ono rušenje mosta na Neretvi u II svjetskom ratu, ako je to bilo tačno. Ja imam još jednu genijalnu ideju da SDT „Šišmakova“ pošaljemo u diplomatsko predstavništvo u Hrvatskoj, a oni će ga smjestiti kod prijatelja Sinđe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.