Ko čuva DPS ambasadore: Milicu Pejanović Đurišić nova vlast niti pominje niti je smjenjuje!

7

Da li će i kada biti pokrenut opoziv ambasadora Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, Velikoj Brirtaniji i Španiji- Milice Pejanović Đurišić, Aleksandra Erakovića i Vladimira Beratovića, još uvijek nije poznato javnosti. A odgovor na ovo pitanje  bezuspješno smo zatražili od ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića koji, kao i u ranijim slučajevima, nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Predlažući opozive ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, Srbiji Tarzana Miloševića, Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, Vatikanu Miodraga Vlahovića, Italiji Sanju Vlahović, Bosni i Hercegovini Obrada Stanišića i Njemačkoj Veru Kuliš, šef crnogorske diplomatije je tvrdio da su pomenuti diplomatski predstavnici nanosili štetu državi i da je svaki od njih više bio ambasador političke partije nego svoje države.

Kako  ovoj kategoriji partijskih ambasadora nesumnjivo pripadaju i Milica Pejanović Đurišić, Aleksandar Eraković i Vladimir Beratović,  javnost sa razlogom očekuje od ministra Radulovića da i u njihovom slučaju postupi u skladu sa gore proklamovanim principom. Tim prije, imajući u vidu značaj država i organizacije u kojima predstavljaju Crnu Goru.

Opozivi Pejanović Đurišić, Erakovića i Beratovića, u interesu su Ministarstva spoljnih poslova i Vlade i predstavljali bi jasan otklon od politike ustanovljene od strane prethodne vlasti predvođene DPS-om.  U suprotnom, sa pravom se može se konstatovati da aktuelni ministar hoda utabanim stazama svog prethodnika Srđana Darmanovića.

 

7 Comments
  1. LipaLipa komentariše

    … oce, oce, ma opozvana, pozvana, ista stvar, … da se presednik naucu da daje ukaze, … o opozivu i proglasenju, ponto, … Vlada opoziva, postavlja i tako to, … uci on brzo kad mora, … bez sekiracije, ide, ide, … ne moze on sve odjednom, … navike su cudo, … one, navike, upravljaju sa skoro svakim covjekom, … aj’ zdravo, …

  2. Helm komentariše

    Ko čuva DPS ambasadora u Zagrebu Bora Vučinića, inače bivši vojni ministar i nekadašnji šef Agencije za nacionalnu bezbednost.

    Da li je opravdano da DPS ambasador u Zagrebu Boro Vučinić svojevremeno kao gost u jednoj emisiji „Dogmatica“ na zagrebačkoj lokalnoj televiziji Z1 TV:
    https://m.youtube.com/watch?v=48BrMsGk04w
    ogovara, kritikuje i iznosi razne neistine u vezi istorije Crne Gore i događaja za vrijeme litija gdje da je jedan dio naroda na litijama zaveden. Da li DPS ambasador Boro Vučinić ima nešto protiv zavedenog naroda dok svaki mjesec plaća njegovu DPS ambasadorku platu koja iznosi oko 3.600 eura.

    On je uveren da će se crkveno pitanje urediti do kraja i da će „MCP (Mitropolija crnogorsko-primorska) u jednom momentu popustiti, a Crna Gora nastaviti da bitiše sa svojom autokefalnom crkvom”.

    „Oni koji su tome pomno posvećeni uvek će sanjati san velike Srbije i on neće nestati. Ali, realno, autokefalna crkva čini Crnu Goru zaokruženom i učvrstiće njenu državnost”, kazao je Vučinić hrvatskoj televiziji Z1.

    Da li je opravdano i odgovorno da Boro Vučinić DPS ambasador u Zagrebu sve ovo iznosi u medijima koji nude govor mržnje i filoustaške sadržaje, poput Z1 TV. Na televiziji Z1, čija je emisija „Bujica“ zaštitni znak i gdje rade razni kvazinovinari koji zastupaju neoustašku ideologiju.

    https://m.cdm.me/politika/vucinic-crna-gora-nije-na-ivici-gradanskog-rata-ljudi-na-litijama-zavedeni/

    http://www.politika.rs/scc/clanak/448302/Cr-no-gor-ski-am-ba-sa-dor-na-pao-Sr-bi-ju-u-Zagrebu

  3. Marko komentariše

    Kad pominjete Milicu mirno da stojite,moralna,intelektualna i ljudska gromada za vascijelu posrbicku populaciju u CG

  4. t-rex komentariše

    Ko cuva glupo pitanje!#Zdravkojekrivzasve#

  5. Andrija2010 komentariše

    koja bre milica i bakraci. koja gromada govedo jedno. u cemu se to pokazxala. da nije u struci za sta se skolovala. kako ne. potrcko bila i ostala. jadna i nikakva

  6. Bizgov komentariše

    Reka je Radulovc skoro na tom intervju prosle nedj. na Vijesti da je erakovic- podnio ostavku. Tako da se za to informishite.

  7. Sale komentariše

    A izdajnik Boro Vucinic.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.