Milo – odbrana i poslednji dani

4

Danas, jasno kao na dlanu, vidimo da se lažna politička elita, glasačka „mašinerija“ i medijski satrapi Mila Đukanovića međusobno hrabre, borde i spremaju „odbranu Nikšića“. Sada ili nikada – poručuje RTCG! Svi ti konfuzni pokušaji unutrašnje mobilizacije protiv izmišljenih spoljnih neprijatelja, prepuni militarizovanog jezika i skoro paničnog samohrabrenja, na momente podsjećaju na atmosferu u savezničkom štabu rusko-austrijskih snaga pred buduću, odsudnu, a unaprijed izgubljenu bitku protiv Francuza kod Austerlica, u Tolstojevom „Ratu i miru“.

Zašto, upitaćete se, zašto će Milo ponovo biti ubjedljivo poražen u svom gradu, baš kao u avgustu?

Prvo, zato što će na čelu njegove partijske liste i dalje biti on, avgustovski gubitnik iz Nikšića, Podgorice, Berana, Pljevalja, Bijelog Polja, Kotora, Budve, Herceg Novog. Drugo, što je u štabu DPS, na čelu sa poraženim Milom, izabrano četvoro svežih gubitnika. Na prvom mjestu Vuković, čiji je poraz u prijestonici bio katastrofalniji od poraza DPS u Nikšiću, zatim dvojac iz Nikšića, Eraković – Damjanović, koji su već izgubili u svom gradu, kao i sin dr Dizdarevića iz Bijelog Polja, gdje DPS nije nikada imao tako loš rezultat kao u avgustu. I sve su to potpredsjednici DPS izabrani da nešto, navodno, promjene. Kako? Sa traumom poraza i gubitkom povjerenja kod onih na koje bi svojim primjerom trebali uticati, a pri tom je njihov politički primjer – poraz?! „Evo, pogledajte kako smo mi već izgubili kod svojih najbližih“, jedno to mogu reći o izborima i o Nikšiću. Treće, ali ne manje bitno, jeste to što se u štab Milove partije uvukao strah, strah od novog gubitka, od poraza koji dolazi, jer šta će on kada ponovo izgubi u svom gradu. Koga će poslije voditi i ko mu može više vjerovati. Zato od straha ne vide realnost, slijepi da osjete nove slike budućnosti Nikšića koji će voditi nova pobjednička većina. Oni ne shvataju da ni Nikšić, a ni Crna Gora, više ne žele biti njegovo privatno vlasništvo, a ni taoci njegove samovolje.

Četvrto, oni ne znaju da sakriju da su u Nikšiću u velikom minusu, pa je tako sinoć, na RTCG u emisiji „Zumiranje“, jedan od najmilitantnijih ideologa Milovih „lovćenskih staza“ javno priznao da imaju mnogo manje birača u Nikšiću u odnosu na pobjedničku koaliciju, kao i da on ne zna da li se to ikako može preokrenuti. Nesporan znak nesigurnosti i jasan signal za njihove – sada već bivše – birače (ko će pametan glasati za poraz i time baciti svoj glas).

Sve ovo Nikšić osjeća i zna. Sigurno to znaju i u većinskoj koalicija „ZA budućnost Nikšića“, razumiju u „Demokratama“, shvataju u „URA“…

I zato ne treba čekati da se DPS sam preda i potpiše kapitulaciju, već njegove slabosti treba iskoristiti za umnožavanja vlastite snage i demokratske moći.

(Opcija)

4 Comments
  1. Helm komentariše

    Nikšićki izbori su poslednja šansa za Front, ali i za DPS. Gubitak Nikšića bi bio nedoknadivi udarac za DPS i potvrda njihovog očiglednog osipanja, a slab rezultat DF-a bi značio da ne bi imali legitimitet da zatraže eventualnu rekonstrukciju Vlade, na koju bi u drugačijem scenariju, u političkom smislu, polagali pravo.
    Zato je odrađena zajednička kordinisana DPS/DF/SNS propaganda za lokalne izbore u Nikšiću i nije slučajno zašto medijski napadaju Vladu Zdravka Krivokapića i koaliciju „Ne damo Nikšić“ i Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića.

    1. LipaLipa komentariše

      … Helm, … sto krace to jasnije, bolje, … staro pravlo, … kratko, sazeto, sve pogodjeno,… jos ako je tacna(logicna nema spora, zajednicki je “kordinator“, znamo ko) ja nemam informaciju, … no vjerujem da si dobro obavisten, vidim, … nemam sto dodati, … svako dobro, …

      1. Helm komentariše

        Izvore preko kojih se obavještavam da ne kažem informišem su dostupni i vama. Obavještavam se najviše putem društvenih mreža i raznih portala koji su dostupni svima nama. U moru informacija (obavještenja) koji kruže internetom pokušavam da što više koristim logiku u pokušaju da razdvojim žito od kukolja. Početni dio komentara je citat sa portala „Direktno“ iz članka pod nazivom: „Nikšić – šta je toliko bitno“! Nakon citata u nastavku komentara sam napravio slovnu grešku prilikom korišćenja strane riječi koordinacija (napisao kordinacija) koja na srpskom jeziku znači usaglašavanje i više volim kada koristim srpske umjesto stranih riječi koje su kod nas postale prenaglašene i neka vrsta pomodarstva. Internet je jedina slobodna država na svijetu, virtuelni svijet (pojam virtuelno označava sve ono što fizički ne postoji, nije opipljivo već je vidljivo na kompijuterskom softveru) u kojem kruže različita mišljenja i ideje.

  2. Црна_Гора komentariše

    Svi na Izbore do Pobjede,osloboditi Niksic.
    Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.
    Sloga bice poraz vragu..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.