Žrijeb za košarkaški turnir OI: Moguć dvoboj Srbije i Hrvatske

0

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je imena rivala na Olimpijskim igrama u Tokiju, naravno, pod uslovom da osvoji kvalifikacioni turnir u Beogradu koji je na programu od 29. juna do 4. jula.  Ukoliko u konkurenciji Italije, Portorika, Senegala i protivnika iz druge grupe – Domikanske Republike i Novog Zelanda  opravda ulogu favorita na kvalifikacionom turniru, Srbija će  u Tokiju će igrati u grupi B protiv reprezentacija Australije, Nigerije i najbolje ekipe sa kvalifikacionog turnira u Splitu. Za plasman na završni turnir u Hrvatskoj će se pored domaćina boriti i selekcije Njemačke, Rusije, Meksika, Tunisa i Brazila.

Na Olimpijskim igrama će igrati 12 selekcija podijeljenih u tri grupe po četiri. Plasman u četvrtfinale obezbijediće po dvije najbolje ekipe iz svake grupe i dve najbolje trećeplasirane.

GRUPA A: Iran, Francuska, SAD, pobednik iz Viktorije

GRUPA B: pobednik iz Beograda, Australija, pobednik iz Splita, Nigerija.

GRUPA C: Argentina, Španija, Japan, pobednik iz Kaunasa.

Košarkašice u grupi sa Španijom

U ženskoj konkurenciji, Srbija, bronzana sa posljednjih Igara u Rio de Žaneiru i Evrobasketa 2019. godine, igraće u Grupi A sa Južnom Korejom, Kanadom i Španijom.

GRUPA A: Južna Koreja, Srbija, Kanada, Španija

GRUPA B: Nigerija, Japan, Francuska, SAD

GRUPA C: Australija, Portoriko, Kina, Belgija

Kao i kod košarkaša, u četvrtfinale će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupa, kao i dvije trećeplasirane ekipe sa najboljim učinkom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.