Trebješanin hapšen jer je aktivista Nove srpske demokratije: Ne mogu me zaplašiti, rasturićemo mafiju u Nikšiću

16

Piše: Luka Trebješanin, član i aktivista Nove srpske demokratije

Dragi sugrađani, kao što znate član sam i aktivista NSD-a, protiv mene se vodi prljava politička antikampanja, svojstvena DPS-u i satelitima, ista kao i uoči parlamentarnih izbora. Moje hapšenje od večeras nije samo napad na mene lično, već je ovo direktan udar na koaliciju Za budućnost Nikšića uoči lokalnih izbora 14. marta. Očigledna je pobjednička snaga naše koalicije, kad se na ovakav način postupa sa njenim članovima i aktivistima. Ovo nije prvo hapšenje ljudi bliskih koaliciji ZBNK ovih dana, a bojim se da nije ni poslednje.

Vidimo koliko im je vlast u Nikšiću bitna, kad nisu naučili ništa od poraza na izborima, već nastavljaju sa frapantnim mjerama progona.

Naime, po mene je naišao čitav policijski vod večeras. Na odgovor mojih roditelja da nisam kući, odgovorili su da će dolaziti svakih pola sata da me traže i tako uznemiravaju moje roditelje. Mene, momka od 19 godina, izgleda jako opasnog kad im za moje hapšenje treba čitav policijski vod.

Nakon privođenja i utjerivanja straha da će me zadržati 72h i ko zna kakvih mjera, ipak sam naposlijetku pušten, a onda je krenuo medijski linč po komitsko-dukljanskim stranicama, sa mojom slikom i elementima poruge. A za finiš pristižu mi prijetnje i uvrede u inboks, sa prilično sličnom sadržinom što upućuje da su pisane po direktivi istog nalogodavca.

Dragi moji prijatelji, da li vam je ovaj scenario poznat? Siguran sam da jeste i da jako liči na predizbornu atmosferu, kad smo hapšeni i kada nam je satjerivan strah i kršena ljudska prava.

Poručio bih tlačiteljima da bih volio da i oni jednog dana razumiju šta je bunt i prkos i borba za ideale i da počnu polako da zaboravljaju davno stečene navike partijskog ulizivanja, poltronstva i pukog izvršavanja naredbi, jer čast i obraz žive dovijeka!

Zahvaljujem se svima koji su večeras bili ispred stanice, svim mojim saborcima i dragim ljudima koji su mi pružili podršku i poručujem da me ovo hapšenje nije uplašilo, jer nisam uradio ništa, čega bih se trebao stidjeti.

16 Comments
  1. Ivana komentariše

    Poručio bih tlačiteljima da bih volio da i oni jednog dana razumiju šta je bunt i prkos i borba za ideale i da počnu polako da zaboravljaju davno stečene navike partijskog ulizivanja, poltronstva i pukog izvršavanja naredbi, jer čast i obraz žive dovijeka!
    SVAKA ČAST Luka.

  2. Slobodan Trebjesanin komentariše

    Ne daj se brate!

  3. Jovana komentariše

    Luka, samo jako!

  4. Lorena komentariše

    Podrska za mladog aktivistu. Brzo ce i ovome doci kraj 🙂

  5. Deki komentariše

    Je li Luka jos dok je bio u Osnovnoj skoli bio isto aktivista NSD-a? Vjerovatno jeste i nastavnici su ga progonili i izbacivali iz jedne skole u drugu zato sto je bio primjeran i vasitan? A za sitne krađe koje su mu tada pripisivane legenda kaze da je u njemu prepoznatata opziciona genijalnost, pa je tadasnji MUP vjerovatno u saradnji sa stranim i antisrpskim raznim sluzbama iste mu namjestao jos u osnovnoj skoli. I sada vazi za umnog momka, i od presudnog je znacaja za politicku scenu u Nk, i siguran sam da mu iz tog razloga i dalje namjestaju…

  6. Neko. komentariše

    Doci ce kraj ovoj diskriminaciji medju narodom u Crnoj Gori. Dosta je bilo toga
    Velika podrska za brata Srbina.
    Vazda si isao srcem !

  7. Lazo komentariše

    Podrška za brata Luku! Ovo su poslednji trzaji DPS hobotnice.

  8. Milica komentariše

    Mogu samo da pokusavaju da nas zaplase, ali ne mogu nam nista, brav na hrabrosti

  9. Samo jako komentariše

    Svaka ti čast momčino.

  10. Vele komentariše

    Rasturićemo ih, Luka, mladiću. ZA budućnost Nikšića

  11. Jablan komentariše

    Podrška za mladog Luku Trebješanina. U Nk se sve mijenja posle 14. marta. ZBNK

  12. Milos komentariše

    Samo hrabro brate, pokusavaju da nas zaplase kao i uvijek pred izbore sto prave ovakve predstave…ali ne mogu oni nista, 14. ce pobijediti ZBNK

  13. Milena komentariše

    Podrska za hrabrog mladog momka! Svaka cast Luka, tako se bori

  14. Borac za pravdu komentariše

    Podrška za našu omladinu!

  15. Litijas komentariše

    Neko kobje nas hrabri brat posteni momak i borac! Braca s litija

  16. Komsija komentariše

    Brisite ovu prvu recenicu „Pise: Luka Trebjesanin“, to je isto kao da ste napisali da je Simovicev sofer napisao Bracu Karamazove. Prije ce biti da je Marko Kovacevic

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.