Zloupotrijebio položaj: Bivši načelnik ANB-a pod lupom zbog prisluškivanja!

6

U okviru provjera koje se sprovode u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, pokrenut je i postupak kojim treba da se utvrdi da li je smijenjeni načelnik Luka Bulatović zloupotrebljavao mjere tajnog nadzora, piše Dan.

Pojedini operativci ANB-a optužili su Bulatovića da je nezakonito prisluškivao više osoba iz političkog i javnog života. Kako saznaje Dan, to će biti predmet provjera i u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Imam obavezu i poštovanje prema svom poslu i ne želim da komentarišem ništa i dajem odgovore na pitanja dok se sve ne završi”, odgovorio je na pitanje Dana Bulatović.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić podnio je nedavno krivičnu prijavu protiv nekoliko visokih službenika te bezbjednosne službe, među kojima su i načelnici D.G. i L.B.

Prijava je sačinjena na osnovu operativnih radnji službenika ANB-a i proslijeđena Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je formiralo predmet po prijavi na osnovu sumnji da su ta lica učestvovala u nezakonitim radnjama, među kojima je i uništavanje strogo povjerljivih dokumenata.

Specijalno tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, poslalo je tim osobama pozive za saslušanje u svojstvu građana na okolnosti nestanka i uništavanja povjerljivog materijala.

Iz Specijalnog tužilaštva ranije su nezvanično potvrdili ovu informaciju, ali nisu željeli da je komentarišu i da saopšte bilo kakve detalje, jer je predmet pod oznakom tajnosti.

Izvor: CdM

6 Comments
  1. Serdar komentariše

    Nema tu napretka dok se ne urade korjenite promjene u tuzilastvu, sudstvu i policiji. Ovako se sve zavrsi izjavama u svojstvu gradjana i izio vuk magarca.

  2. Dragan komentariše

    Olos u Spuz.

    1. Marko komentariše

      Recept bivaim kom zemalja,optuze ljude da su saradnici i ko to radi,uglavnom fukara.sve sluzbe malo brkaju zakon,jer ipak su tajne,a nekad i razlog hitnoszi je jako bitan.

  3. Sinolea7 komentariše

    #MEDOJESVEUPRAVU

  4. Kontra revolucija komentariše

    Pojedini operativci ANBa optuzuju Bulatovica ???.
    Ahahahahaha, to je ANB , špijun do špijuna !.
    Pocele hijene medjusobno da se trgaju !.
    Bice to i u sudstvu, policiji, tuzilištvu itd., takva im je narav, bez vjere, nacije, i casti !.
    Nije ih Milo za dzabe okupio oko sebe !.
    Jes da su glupi al su vjerni !!!.

    1. E viva komentariše

      Bolje da ti malo razmislis kako vam Izrael uvalio karu za Kosovo, hahaha..ostavi se ti CG jer ti nemas veze sa CG..Hoce li Vucic sada da sazove neki konferenciju,da malo glumata I place ..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.