SNP: Vlada treba što prije da obezbjedi dječiji dodatak za svu djecu

5

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da bi Vlada trebalo što prije da obezbijedi pretpostavke da sva djeca u Crnoj Gori mogu da primaju dječiji dodatak.

Naime, poslednji statistički podaci pokazuju da u Crnoj Gori živi skoro 45 i po hiljada siromašne djece. Od tog broja samo je 14.237 djece do sada dobijalo dječji dodatak, što znači da više od 30 hiljada mališana, koji su u riziku od siromaštva, nije dobijalo novčanu pomoć države.

Njihov položaj je još teži u vrijeme pandemije korona virusa, a o kakvim se problemima zaista radi najbolje govori informacija iz kvartalnog izvještaja Evropske komisije koja govori o produbljenju budžetskog deficita, te najvećoj nezaposlenosti od 2013. godine.

Zbog posljedica pandemije korona virusa širom svijeta ponovo se ozbiljno razmatra uvođenje univerzalnog dječijeg dodatka. Smatramo da bi Vlada Crne Gore morala što prije da se pozabavi ovim pitanjem i da pronađe način da obezbijedi dječiji dodatak za svako dijete u Crnoj Gori.

Djeca su naše najveće bogatstvo i dužni smo učiniti sve da im u ovom teškom periodu pandemije korona virusa makar malo olakšamo život i uljepšamo djetinjstvo.

5 Comments
  1. Brk komentariše

    Tako je…sto prije to bolje.

  2. Reptil komentariše

    Odmah; zasto cekati? Dps djeca imaju , A da li se placaju ‘kazne’ Bogu? Samo da ja imam, A drugi?
    Ne cini nikom ono sto ne bi volio da tebi neko ucini! Bogate se na drogu, ulicari, dileri…da mom djetetu zivot uzmu da bi njihova imala ; prokleto; i tako i dj dodatke, djeca ‘clanova’ su imala a Ostali? Nijesu .
    I neka svakog ko na taj i slican nacin Radio i zaradio stigne kazna po zasluzi; AMIN,

  3. Satara varos komentariše

    Pod hitno ukinuti nadokandu majkama. Zar treba neka baba da prima dozivotnu nakandu, a mnoga djeca gladna i bosa

  4. Helm komentariše

    „Treba“, „mora „… govore u budućem vremenu ali bez datih obaveza.

    Obećali su da vrate zakon o naknadama za majke i ministar Spajić je sebi dao za pravo da to pitanje izvrda i ne ispuni predizborno obećanje koje je dala upravo ova skupštinska većina.

  5. Bijeli komentariše

    Ovo je ministar Spajic najavio proslog mjeseca. Ispasce da je djecji dodatak sad uveden na inicijativu SNPa. Ljudi borite se za dobro gradjana , ne za partijsko ekponiranje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.