Odmotava se klupko u ANB-u: Uništili dokaze o praćenju opozicije i novinara!

9

Među uništenom dokumentacijom ANB-a, kako se sumnja, nalazio se i materijal o nezakonitom praćenju opozicionih prvaka, čelnika NVO sektora i novinara, saznaje BORBA.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić podnio je krivičnu prijavu protiv nekoliko visokih službenika Agencije, među kojima su, navodno, načelnici D.G. i L.B.


Prijava je sačinjena na osnovu operativnih radnji službenika ANB-a i proslijeđena Specijalnom državnom tužilaštvu.


Pored sumnji u uništavanje dokumentacije ANB-a neposredno nakon izbora održanih 30. avgusta prošle godine, premijer Zdravko Krivokapić vjeruje da je uništen i veliki dio vladine dokumentacije od 2016. do 2020. godine.

Pojedini zaposleni iz ANB-a uništavali su materijal te tajne službe a riječ je o dokumetaciji o nezakonitom prisluškivanju i praćenju, potvrđeno je našem portalu.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, od imenovanja na tu funkciju smijenio je više načelnika sektora u toj agenciji Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Iliju Živanovića…

9 Comments
  1. Vukota komentariše

    Vrtite jednu istu priču više puta ne bi li se primila. Što ne pitate novi menađment on je kao demokratski neka vam da nešto novo.

  2. Jovana komentariše

    Svi koji su uništavali dokumentaciju trebaju da odgovaraju!

  3. Serdar komentariše

    Pitanje je kakve su kazne za to djelo ako se dokaze. Treba sto vecom zatvorskom kaznom kazniti te sluzbenike ANB jer je to udar na demokratiju i drzsvu.

    1. Pipi dc komentariše

      Ko to moze da dokaze, prije lici na obracun I koriscenje moci koju daje tajna sluzba , a mogucnosti su neogranicene ,zato je mnogo vazno kome dati toliku moc

  4. anonimni komentariše

    Ako na ovome ostane, a bojim se da hoće, ovo će biti samo jedna jeftina predstava unaprijed smišljena da narod ne upadne u neku apatiju zbog izbora u NK.

  5. Ksilofon komentariše

    Dobro radi taj Vukšić, samo neka nastavi da pritiska ANB stoku.

  6. kiro komentariše

    ANB da se rasformira! To je DPS leglo spijuna i siledzija! Treba formirati novu agenciju od cistih ljudi, a ova da baci kasiku!

  7. Kontra revolucija komentariše

    Kad tad padne svaka tajna !.
    Izdajnika ima svuda !.
    Videcemo nadalje i ko je špijunirao one koji su špijunirali !.
    Bice dobar špijunski roman sa puno famoznih lica !.

  8. Milica komentariše

    Zar ovo da prodje nekaznjeno? Ovakvi postupci moraju da se zaustave i da se odgovara za unistenje dokumentacije…to je sramota da jedna drzava dozvoljava

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.