Pavličić povukao kandidaturu za šefa policije: Do daljnjeg, neće biti nikakvih promjena u vrlo važnoj službi

2

Piše: Dragan Pavličić

Zbog događaja koji su se odigrali u potnjih 48h, ODUSTAJEM od „trke“ za mjesto direktora policije zbog :

1. Ne želim da učestvujem na još jedan „fingiran konkurs“, i da im dam legitimitet, za trku, kada se unapred zna pobjednik?

2. Mnogi kandidati ne ispunjavaju uslove, jer su njihove karijere i iskustvo imali sa VS, a VSS su naknadno ostvarili?

3. Mnogima, pa i meni je nuđeno, iz Uprave za Kadrove, da posle završenog konkursa, dopunim potvrdu o rukovodećim funkcijama?! Znam i zbog čega?!

4. Gro kandidata ima „rukovodne biografije“, koje su mahom posledica „poslušnosti i žmurenja“, da se ne vidi, što se treba vidjeti!

5. Od 35 godina staža, imam 20 godina koje sam ostvario kao rukovodilac u društvenom preduzeću i privatnim firmama, a preko 15 godina u saradnji sa najvećim svjetskim kompanijama!

6. Iskustvo od 14 godina provedenih u MUP-u CG, kao samostalni i viši inspektor za suzbijanje kriminaliteta, podrazumjevao je tada, da je moj posao bio komandni i rukovodeći, jer sam koordinirao i vodio istrage, uviđaje, sa uniformisanom policijom i krim tehničarima, a takodje, imao vrlo česte konsultacije sa tužiocima i istražnim sudijama, i konačno, sva krivične prijave sam samostalno pisao!

7. Mnogu moji „konkurenti“ imaju „formalni papir“, zbog odanosti REŽIMU, od kojeg sam progonjen, jer sam te 1995. otkrio najveću bankarsku prevaru do tada, kada je iz države na privatne račune iznijeto oko 75 miliona DM, što je u sadašnjoj protiv vrijednosti preko nekoliko stotina miliona evra!

8. Zbog navedenog „progona“ nisam mogao dobiti Rešenje kao rukovodilac, iako sam to u stvarnosti radio!

9. Zbog toga sto se protiv Premijera Krivokapica pravi IZVIĐAJ, za „verbalni delikt“, koji je u metaforičnom i ironičnom smislu, ukazao na sve propuste u Izbornom ciklusu, konkretno u Nikšiću!(a žmuri se na desetine mnogo većih grešaka, gospodina Markovića)!

10. Takodje, UP/CB NK, „selektivno“ privodi ljude koji su bliski dijelu DF/ND, iako nisam njihov član i pristalica, principijelno ukazujem na ustaljenu selektivnost policije, koja se ni za jotu nije promijenila!

11. Odbacivanjem „optužnice“ protiv Brana Mićunovića, takođe pokazuje nesposobnost rukovodnog kadra policije, pa sve do dubine, jer nisu našli ni jedan dokaz protiv imenovanog, a moglo se, recimo preko otisaka prstiju ili „parafinske rukavice“, eventualno „dokazati“, da je oružje u toku „lišenja slobode“, prešlo kod saputnika u automobilu!

P.S. Imam saznanje da ce se „konkurs razvući“, te ako ne prođe željeni kandidat, da će se poništiti..a to znači…da do daljnjeg, neće biti nikakvih promjena u toj vrlo važnoj službi!

Na kraju, ipak moram biti pošten i jasan : Od 19 kandidata, ja bih podržao 2, koji bi možda mogli biti rešenje, ali im za sada neću davati ideju, kada mi je ne traže!

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ovo je ekspert Krivog, dobro je. Šut.

  2. E viva komentariše

    A muci jado,gdje si ti rukovodio, hahaha,,nisam siguran da li bi mogao u Savniku biti rukovodilac

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.