Upravni odbor “Ne damo Crnu Goru”: Ne podržavaju partiju iza koje stoji savjetnica premijera Krivokapića!

9

Iz Upravnog odbora NVO „Ne damo Crnu Goru“ poručili su da ne podržavaju partiju „Ne damo Nikšić“ koju je osnovala savjetnica premijera Zdravka Krivokapića.

Povodom nedavnog obraćanja javnosti grupe građana pod nazivom “Ne damo Nikšić” imamo osjećaj da trebamo da reagujemo kao NVO organizacija koja je pomenuta tokom istog obraćanja. Naime u objavljenom tekstu se navodi da je NVO organizacija “Ne damo Crnu Goru” postojala prošle godine, što je netačna informacija, budući da ista organizacija postoji i sada, radeći aktivno, organizujući okrugle stolove iz sfere prava građana, obrazovanja, kulture i umjetnosti, poručuju oni.

Iz ovog NVO-a ističu da im je drago  što je neko prepoznao da ovakav vid komunikacije kakav njeguju sa građanima jeste uspješan, ali, učestalo i ničim zasnovano povezivanje njihove organizacije sa bilo kojim političkim strukturama ili udruženjima jeste nešto što je neprihvatljivo.

Podsjećamo da organizaciona struktura naše NVO ne dozvoljava članstvo u istoj uz političko angažovanje u bilo kakvim strankama, grupama građana ili udruženjima koja učestvuju u neposrednim izborima, kako na nivou Države tako i na opštinskom nivou. Uostalom, u proteklih 7 mjeseci određenom broju ljudi članstvo u našoj NVO je okončano, zbog političkog angažovanja, tj. oni se sada nalaze na državnim ili stranačkim funkcijama u Crnoj Gori, a nisu članovi naše Organizacije, kazali su oni.

Ponavljamo, cilj NVO organizacije “Ne damo Crnu Goru” jeste: Jednakost svakog građanina pred zakonom, pravo na slobodu vjeroispovijesti, pravo na slobodu misli, savjesti, političkog udruživanja i djelovanja;Nezavisnost i nepristranost pravosuđa, kao garanta vladavine zakona; Uspostavljanje sistema većeg učešća građana u postojećim oblicima demokratije u donošenju odluka o pitanjima od neposrednog značaja za Crnu Goru;Obrazovanje usmjereno na razvoj ljudske ličnosti, prepoznavanje talenata, razvijanje kritičkog mišljenja i podsticaj kreativnosti;Zapošljavanje temeljeno na znanju i istinskim vrijednostima, a ne na političkoj podobnosti;Razvoj kulture i ulazak kulture u sve pore života i svakodnevnog života građana Crne Gore, zaključili su u svom saopštenju iz NVO „Ne damo Crnu Goru“.

 

9 Comments
  1. Realan komentariše

    SVASTA.DANAS JEDNO SJUTRA DRUGO .TOLIKO NEJASNOCA I HAOSA A IZBORI SE BLIZE. KO OVDJE RADI ZA KOGA? ILI SVAKO PROTIV SVAKOGA.TIPICNO NASA POSLA !

    1. LipaLipa komentariše

      … jos je rano za “najave“, … „karte“ se jos dijele, … nije su se ni postroili za „start“, … „startni pucanj“ valjda sredina mjeseca, drugog … nije lose malo „haosa“, … pa ko istrci pre „rudu“. … moze i koju kost da „izvine“, … bi ce jasne poruke posle „starta“, … da neko sto ne zaboravi, smetne, utekne, … aj’ zdravo, …

  2. Ivi komentariše

    Ne nego mi stojimo. Onaj se dovuče 2 dana iz Francuske uzme pare i tutanj. Do sad ste nam servirati eksperte a sada kako čitam mesarku. Ne znam o čemu se radi ali je Onogošt pun mesarka govedina svinjetina i td. Bavi li se gospoda držanjem stoke ili ima mesarsku radnju?

  3. Ivi komentariše

    Nije mi jasno ko im plaća hotele, da se goste, da pozivaju iz gradova i prosipaju pamet. Ova NVO. Ko to finansira?

  4. Raul komentariše

    A koga vi folirate, dps „Srbi“ s privilegijama u proslom sistemu..no ne vidim da se ista promijenilo..sve vas je prvi Medo procita, a ? A sad svi cute kad vide. Covjek je najveću licnu zrtvu da za pad dps,zato smeta. S te fore radovicu to tamo okle si. Niksicani mangupi namazani znaju ko je Marko .K a ko vi.

  5. Jagos komentariše

    To samo podrzava sin Zdravka Krivokapica koji je glavni u ovoj Goca-Vulanovic propalitet grupi

    1. Bijeli komentariše

      Ovaj Jagos stvarno dobro razumije situaciju.

      1. Jagos komentariše

        Svi u Niksicu znaju da su ovu listu formirali Zdravkov sin i Zdravkovi savjetnici. Vulanovic koji je priglup je mozak svega hahahaha

  6. tako stoje stvari komentariše

    Klasična foliraža Krivokuće preko njegove NVO, lukavo, podlo i podmuklo, kako samo on to umije… On se nije direktno ogradio od “ savjetnice“ a njegova NVO jest, a to samo znači, sjutra ukoliko loše prodju na izbore, a oće, neće cenzusa uhvatit, Krivokuća će reći, ja sa tim nijesam imao ništa…ukoliko predju cenzus, a čudo se desi, grom zagrmi na Svetoga Savu, pa osvoje neki značajan broj glasova, povikaće, ovo su moji, ovo je moj “ ugled“.

    Podlo, perfidno i fukarski od Krivokuće, da savjetnica Predsjednika vlade, pravi listu na izborima, koja je protiv liste, koja je njega izabrala za Presjednika vlade, koja podržava vladu, a da on onako fukarski izjavi, da tu ne vidi nikakvog sukoba interesa. Izbori koštaju, to neko plaća, bilo bi zanimljvo vidjeti, znati ko to plaća.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.