Nova vlada, stare navike: Ministar Radulović priznao da neće poništiti odluku DPS-a o protjerivanju srpskog ambasadora!

11

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović saopštio je da neće poništiti odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božović. Na taj način, nastavljena je politika DPS-a koji je protjerao Božovića.

„Ova Vlada želi da poštuje sve konvencije. Crna Gora će brzo da pošalje ambasadora u Srbiji koji će da radi na približavanju odnosa, a očekujemo i da Srbija pošalje novog ambasadora. Protjerivanje ambasadora dvije susjedne zemlje nije čin prijateljstva, rekao je Radulović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija nema nikog bližeg od Crne Gore i da će biti sve u redu.

Radulović je rekao da je proglašavanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića za personu non grata „provokacija bivše vlasti“.

„Uvijek ima prostora da se sa nekim posvađate. Za građenje prijateljstva i dobrih odnosa potrebna je dobra komunikacija, stpljenje, zrelost. Protjerivanjem ambasadora Božovića prekinuti su svi uslovi da se uspostavi prijateljstvo“, kazao je Radulović.

Objasnio je da je on tada bio šef diplomatije da bi vjerovatno pozvao Božovića na razgovor i „eventualno upoznali i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije o ponašanju njihovog ambasadora“.

„Božović je više puta pozvan, ali što se tiče njegovih izjava, da sam na mjestu Božovića suzdržao bih se od nekih izjava koje mogu da povrijede osjećanje crnogorskog nacionalnog bića. U neke špekulacije neću da ulazim“, rekao je Radulović.

11 Comments
  1. LipaLipa komentariše

    … meni ovo izgeda korektno, … obje strane (CG i Srbija) da izvuku pouku, ,,, ne moze status jednog ambasadora, … opredeljivati odnos brace, roda, … mislim, da ce se naci rjesenje, … prihvatljivo za obje strane, … to je u interesu, roda, … savko dobro, …

    1. Q komentariše

      Ma dok ne vrate Bizovica Srbija uopste ne treba razgovarati sa ivim folirantima.

      1. LipaLipa komentariše

        … „Bozovici javite se“ … aj’ zdravo, …

      2. Marko komentariše

        Pa i ne treba,koji ce nam vrag,ionako njih zanima Crna Gora i kako da je posrbe.Bolesna je svaka njijova blast i nase kupljene posrbice

  2. oo dps pluzine komentariše

    svaka ti cast. mi iz DPS smo prezadovoljni, e viva Milov Montenegro.

  3. Q komentariše

    Ovo je idiot broj jedan Zdravka Krivokapica.Mjesto da su vec sve to popravili u sjeli sa Vladom Srbije da spasavaju turisticku sezonu oni i dalje zatezu odnose sa Srbijom dok Grcka dogovara dolazak turista iz Srbije na ljeto u Grcku. Covjek je na kraju zalostan i ogorcen kad vidi sto se radi. Idioti.

  4. Veljo komentariše

    Neće Djukina brata od tetke za ambasadora,kao i čovjeka sa one slike kad cjeliva počivšem mitropolitu ruku! On je bio pored njega.

  5. Kontra revolucija komentariše

    Povredjeno crnogorsko „nacionalno bice“ ???.
    A šta je sa starosedeljskim srbskim nacionalnim bicem koji su stvorili tu Crnu Goru ???.
    Jel oni kao vecina vise nemaju nikakva prava ustašo ?.

  6. micki komentariše

    U Sumadiji u maloj opstini Rekovac za koju mnogi nisu u Crnoj Gori ni culi dolinom reka Dulenke i Zupanjevke prostiru se 32 sela. Od tih sela po zvanicnim podacima odprilike pre 180 god doslo je do naseljavanja masovnijeg Sumadije pa i tih sela.Navescu vam primer 3sela da ne bih mnogo duzio.Vukmanovac 3kuce Kolici Crna Gora Niksiccrnatovci 10 kuca Dzopici Kopaonik.Onda Dobroselica od 66 kuca 30 Crna Gora 20 podrucje Dinare resto iz Toplice i treci primer najdrasticniji selo Prnjavor Kalenicki od 60 kuca svi do jednog doseljenici iz Niksica i Kolasina .Sada neko kaze da mi nismo isti narod .Sramota.

  7. Рашо komentariše

    Božovića vratiti, ali prvo Svetozara treba isporučiti CG….da vidimo hoće li onda progovoriti…

  8. Milica komentariše

    Pa da bravo, sjajna odluka, tako treba samo nastaiti politiku Dps-a, to je ono sto narod zeli…sramite se!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.