Za DPS uvrede Krivokapiću i Abazoviću prihvatljive: Nećemo dozvoliti da „apostoli“ stvore pravoslavnu džamahiriju pod patronatom SPC-a

3

Iz odbora DPS-a Cetinje zvanično podržali uvrede koje su građani tog grada uputili premijeru Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

Građani Cetinja danas su predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, njegovoj sivoj eminenciji – “malom Dučeu”, ili “svetosavskom Beriji”, kako ga u posljednje vrijeme iz milja zovu, i njegovim ministarskim “apostolima” jasno i glasno kazali što misle o njihovim namjerama, saopšteno je večeras iz odbora Demokratske partije socijalista Cetinje.

“Krivokapić priznao da mu je osnovni cilj – demontaža države Crne Gore. Vjerovatno jedinstven primjer u svijetu da premijer jedne države ne želi da njegova država postoji”, navode u DPS-u Cetinje.

Kako oni kažu, pored današnje Krivokapićeve skandalozne izjave, u kojoj je priznao da Crna Gora ne bi postojala da se on pitao, premijer je ranije priznao i da ga je misija podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi uvela u politiku, a ne borba za bolji standard građana i prosperitet crnogorskog društva.

“I to onog društva koje je izgrađeno na antifašizmu, na slavnim tekovinama heroja sa Krusa i Martinića, Vučjeg Dola, Mojkovca, heroja Trinaestojulskog ustanka i narodnooslobodilačke borbe. Društva koje je oduvijek njegovalo svoje različitosti i u kome su svi živjeli zajedno i nijesu se prebrojavali po vjeri i naciji”, navode u cetinjskom odboru DPS-a.

Naglašavaju da su mu Cetinjani danas jasno kazali da neće prihvatiti da on i njegovih 12 “apostola” od njihove domovine stvore pravoslavnu džamahiriju pod patronatom Srpske pravoslavne crkve.

“Na takvu Crnu Goru ne pristajemo. I neka se Krivokapić, “mali Duče” i “apostoli” ne čude reakciji naših sugrađana. Crnogorci i “Grad heroj” neće ćutati! Uvijek će pružiti dostojanstven otpor pokušaju uništenja Crne Gore”, zaključuju u Odboru DPS Cetinje.

3 Comments
  1. Niki komentariše

    Sekta koja okuplja maloumnike

  2. Rajko komentariše

    Ćutite splačine jedne lopovske

  3. Ivi komentariše

    Oni podgrijavaju atmosferu. On mora biti više zaštićen. Ne smije da nam se ponovi Srbija. Mržnja je ogromna. Može da eskalira. On mora biti dobro čuvan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.