Spisak “patriota” koji su voljeli Crnu Goru kroz mjesečnu apanažu i do 800 evra!

3

Trodecenijsku vladavinu DPS-a, između ostalog, obilježila je i „glasna“ ćutnja velikog dijela intelektualaca, umjetnika, naučnika… kao i onih koji se takvim predstavljaju.

A, najčešći uzrok „konstruktivnog“ odnosa predstavnika crnogorske intelektualne „elite“ prema, nedavno poraženom, kleptokratskom režimu jeste – novac.

Pred „čudesnim“ moćima novca, bilo da stiže preko računa ili u koverti, „kapitulirale“ su mnoge „plemenite težnje“, „opoziciono“ raspoloženje, „podrška“ pravu, pravdi, naučnoj istini…


Vidimo da su bivša vlada i ministar kulture (kralj Ilir) Bogdanović imali poseban senzibilitet prema „zaslužnim“ djelatnicima koji su (čast izuzecima) poznatiji po odbrani lika i djela Mila Đukanovića i izraženoj srbofobiji, nego po dostičnućima u oblastima kojima (bi trebalo da) se bave.

Tako je, na primjer, naknadu dobio i „zaslužni“ Jevrem „vuk“ Brković, koji sa svojim „vukovima“ iz „Lovćenskih straža“ stoji na „braniku“ Lovćena od – NJegoševe kapele.


Vremešnom „ljubavniku Duklje“, nekadašnjem političkom „disidentu“ koji je od terora DPS-a pobjegao u Zagreb odakle je, „zlopateći se“ po vinskim podrumima, „sokolio“ političke istomišljenike da istraju u borbi od koje je on „hrabro“ pobjegao, ministar Bogdanović je dodijelio novčanu nagradu u iznosu od 772,50 evra mjesečno.
Na listi „zaslužnih“ su i Novak Kilibarda, Milorad Popović, Andrej Nikolaidis, Adnan Čirgić i mnogi drugi čiji se „domoljubni vapaji“, nakon pada DPS-a i satelita, prolamaju medijskim nebom Crne Gore.

Vrijeme će pokazati da li je to, u stavri, iskreni „plač“ za apanažama, za koje vjerujemo da će uskoro biti ukinute.

I zašto jeste…

Izvor: IN4S

3 Comments
  1. Bokelj komentariše

    Što bi rekao nj. sv. Zdravko Krivokapić NEMA REVANŠIZMA i ovoj gospodi se mora ova nadoknada uduplati.

  2. Kontra revolucija komentariše

    To su sve DPS ovski “ inter – lektualci“ !.
    Posto su se toliko uvlacili mislim da više vole zastavu boje duge nego alaj barjak!.

  3. Stara Hercegovina komentariše

    Plaćenici na uništavanje Crne Gore. Sve ove apanaže im ukinuti. Miladina Šobića ne dirati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.