Šehović: „Najnetransparentnija“ Vlada i dalje skriva podatke koji su odavno traženi

7

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ni nakon 15 dana nije dostavio akt na osnovu koga je Vlada primijenila institut privremenog finansiranja, čime je prekršio član 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, kazao je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović.

„Vlada je 7 od 12 ministarstava uvela u nezakonito finansiranje, jer se privremeno finansiranje ne može primijeniti na ministarstva kojih nema u Zakonu o budžetu. Ne postoji pravno valjan način da se traženim aktom prevaziđe taj problem. Zato ga Vlada, moguće, još ne šalje. Tako je, ‘najtransparentnija’ Vlada uspjela da nas ne samo najnetransparentnije zaduži, u vezi čega od Parlamenta i dalje skriva podatke koju su odavno traženi, nego je za svega mjesec dana, pored Poslovnika Skupštine Crne Gore, prekršila i Zakon o budžetu i Ustav“, naveo je Šehović na Tviteru.

„Podsjećamo da je izmjenama Uredbe o organizaciji državne uprave ušla u zonu protivpravnog ponašanja, jer je aktom niže promijenila akt više pravne snage (zakon o budžetu), ali i nezakonitog raspolaganja sredstvima, čime je preuzela ingerencije Skupština Crne Gore i prekršila Ustav !“, dodao je Šehović.

7 Comments
  1. Ivi komentariše

    Tražite njegovu ostavku. Imaćete većinu.

  2. Lange komentariše

    Kuš je.o ti čirgić mater i ti njemu.ti ćeš zatupo nekom pridikovati.videćemo polako siguran budi šta si ti radio.

    1. NK Komita komentariše

      Miran džukelo, k nozi!!!

      1. Lange komentariše

        Ja sam komita knozi i uz nogu tvoje drage mame,najviše sam joj uz korijen nogu.tu najviše imam posla kapiraš.i volim da sam tu

        1. Dragan komentariše

          Ti pričaš o transparentnosti. Sve ste pokrali ološu jedan. Objasni ti kako si smuvao stan.

  3. Savan komentariše

    E lupeža ovih majko mila, da nam Šehović i njegov lupeški SD drže pridike. Oni su se napljakali, od čega da živi ovaj nesretni narod.

  4. Helm komentariše

    Smiješno je ko sve drži „slovo“ Vladi i Crnoj Gori!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.