Ruska Duma: Tramp je impulsivan, ali i Bajden je nepredvidiv

0

Američki predsjednik Donald Tramp je impulsivan političar, ali je takođe teško predvidjeti ponašanje izabranog lidera Džozefa Bajdena u vanrednim situacijama, izjavila je članica Komiteta za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Elena Panjina.

Prema njenim rečima, Tramp je veoma emotivna osoba koja na trenutne djeluje agresivno, ali novi američki predsjednik „često miješa pojedine osobe sa drugima, često ne pamti redosled događaja“.

Ona je to izjavila komentarišući poziv predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa da se Trampu uskrati pristup kodovima za lansiranje nuklearnog naoružanja.

„SAD stalno optužuju Rusiju ili Kinu za potkopavanje demokratije, sajber napade i tako dalje. Formiranje američkih protivraketnih baza duž linije ruskih granica, povlačenje SAD iz temeljnih međunarodnih sporazuma o kontroli naoružanja ozbiljno su zakomplikovali međunarodnu situaciju“, izjavila je političarka.

Prema njenim riječima, sve to nosi opasnost od nepredviđenih situacija.

„I kako će se Bajden ponijeti u takvim situacijama? Postoji veliki rizik da ćemo u kriznim situacijama u dijalogu sa SAD morati da imamo posla sa bezličnom i anonimnom političkom mašinom, umesto sa javnim liderom, koji snosi ličnu odgovornost“, zaključila je Panjina.

Podsjetimo, predsjednica američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi izjavila je da je razgovarala sa šefom Saveznog izvršnog odeljenja Ministarstva odbrane SAD Markom Milijem kako bi razmotrila preventivne mere sa ciljem da se oduzme mogućnost predsjedniku Donaldu Trampu da dođe do kodova za lansiranje nuklearnog naoružanja. Ona je takođe predsjednika Trampa okarakterisala kao „nestabilni predsjednik“, prenosi „Dejli mejl“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.