“Prodaju imovine Univerziteta treba da ispita nezavisna revizorska institucija“

3

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak poručuje da je “gotovo sigurna da većina profesora na listama žive u vrlo konformnim uslovima i da ti predračuni koje su dostavljali kao pokriće da bi dobili kredit pod povoljnim uslovima ne odražavaju realno stanje”.

“Niti se kome u profesorskoj zgradi ljušte zidovi, pada krov ili slično. Trebalo bi provjeriti kakvo je realno stanje na licu mjesta i onda bi se, sigurno, desetkovala lista, posebno ova za akademsko osoblje. Izgleda da je (Duško) Bjelica i pravilnike prilagodio sebi kako bi on, a ne neko drugi, izbio na čelo liste bez obzira na sve nekretnine koje posjeduje”, ocijenila je Bošnjak.

Poručuje i da sve “građevinske” radove i raspodjele stanova, te prodaju imovine Univerziteta treba da ispita nezavisna revizorska institucija.

“Svašta bi se tu našlo, a i vidjelo bi se gdje je imovina Univerziteta završila, a i koliko su para pojedinci dobili kao nagradu za ‘zatvaranje očiju’ pred raznim mahinacijama”, kazala je Bošnjak.

3 Comments
  1. Симо komentariše

    Da se ispita kako je rektor prodao prostor Agenciji za telekomunikacije. Neobično je što je rektor i direktor agencije isti čovjek. Profit je bio oko 2 miliona.

    1. Born komentariše

      Nije isti covjek ali valjda jesu prodali „restlo“ te im je preteklo od profesorske zgrade, Zaksu mlinaru i Srelu butikasu, pa se to preprodalo Agencijama za telekomunikacije i radiodifuziju koji se i dan danas nisu raskusurali sto je cije.
      Pa zgrada rektorata, pa zgrada naucnotehnoloskog parka, pa plac preko puta lapital p;aze, pa zgrada akademije nauka itd itd.
      Ocigledno su kupusali univerzitetske finansijske resurse kako im se guzicama napelo, zato i cute na bilo kakve drustvene potrese. Zacepili guzice, labrnje i sve ostale rupe, drzavnim , narodnim i novcem za obrazovanje.
      A skole da dizu mafijasi izgleda…

  2. Miro komentariše

    I ovog Bjelicu pod hitno smijeniti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.