Lučić: Telekom Srbije će za četiri godine biti glavni izvoznik softvera

0

Za četiri godine Telekom Srbija postaće svojevrsni privredni div, ne samo u Srbiji već i u regionu, zahvaljujući strategiji koja predviđa razvoj digitalnih usluga, rekao je novi generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

Lučić, koji je godinama bio direktor crnogorskog Mtela, dodao je da će Telekom Srbija ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startup projekata koji će finansirati s najmanje pet miliona eura godišnje.

“Pokušavamo da motivišemo druge firme da budu dio tog fonda, jer mislim da dio razvoja startup zajednice još nije dovoljno sistematizovan i da postoji velik potencijal. Ono što ćemo pokušati učiniti je da Telekom nije samo lider telekomunikacija već će biti i glavni izvoznik digitalnog softvera u svijetu, a samim tim mislim da ćemo povećati vrijednost Telekoma i značajno doprinijeti razvoju tog dijela ekonomije u Srbiji “, rekao je Lučić gostujući na Televiziji Pink.

Ocijenio je da je novost na tržištu odlučnost da nacionalnu telekomunikacionu kompaniju smjeste tamo gdje su duge nacionalne firme, a koja će biti prva u telekomunikacijama i nosilac digitalnog razvoja.

“Prije dvije godine rekao sam da ćemo za dvije godine dobiti više korisnika multimedije nego u prethodnih 10 godina, i to smo postigli. Više nego udvostručili smo broj korisnika fiksnog interneta i multimedije. Postali smo lideri u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnu Goru, a sada idemo prema daljem razvoju “, rekao je Lučić.

Dodao je da na temelju svog osobnog iskustva može reći da će Telekom Srbija za četiri godine postati privredni div u regiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.