Pola godine kućnog zatvora zbog 15 grama marihuane

1

Viši sud u Podgorici potvrdio je sporazum o priznanju krivice sklopljen između državnog tužioca u VDT-u Podgorica Miloša Šoškića i okrivljenog R.Ga., te na osnovu toga donio presudu kojom je okrivljeni osuđen na pola godine kućnog zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pišu Dnevne novine.

 

Okrivljeni R.Ga. priznao je da je 13. juna 2020. godine neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu marihuanu, na način što je u svom stanu u dva ručna pravljena zamotuljka od plastične kese, ručno pravljenom zamotuljku od aluminijske folije i u kutiji od cigareta držao marihuanu, ukupne neto mase 15,122 grama, koja mu je služila za dalju prodaju, a koju su prilikom vršenja pretresa pronašli ovlašćeni službenici policije.

“Državni tužilac i okrivljeni su saglasni da Viši sud u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležan sud, okrivljenom za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i da istovremeno odredi da će se kazna izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, koje prostorije ne smije napuštati, osim u slučajevima propisanim zakonom kojima se uređuje izvršenje krivičnih sankcija, te ukoliko jednom u trajanju od preko šest časova ili dva puta u trajanju do šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne izdrži u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija”, dodaje se u sporazumu.

 

Osim toga, okrivljeni se obavezao da plati 847 eura na ime branioca po službenoj dužnosti, kao i da Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uplati iznos od 50 eura na ime paušala.

1 Comment
  1. Titograd komentariše

    Jebo vas otac vas jebo, pa nijesu ga zatvorili zbog 15g nego zbog dilanja, djecu vam jebem lazljivu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.