Sistem se mora demontirati: Kadar DPS-a u policiji netaknut, čistka kreće imenovanjem novog direktora!

15

Ni nakon mjesec dana od formiranja Vlade, nakon što je direktor Uprave policije Veselin Veljović podnio ostavku, ni jedan funkcioner u policiji nije smijenjen. Sa druge strane, VD direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić počeo je čistku DPS-a kadrova, prvog dana kada je stupio na dužnost, pa je smijenio šest načelnika, a kako saznaje BORBA smjene u ANB-u biće nastavljene poslije nedelje.

Jasno je da novog direktora Uprave policije čekaju pune ruke posla, kako bi se demontirao partijski sistem uspostavljen u unutar te institucije.

Vlada je nakon ostavke Veljovića, na mjesto v.d. direktora Uprave policije postavila Veska Damjanovića koji je bio njegov pomoćnik i sve je ostalo na tome.  Na funkciji su i dalje Veljovićevi pomoćnici, Zoran Lazović, Zoran Tomčić, Dejan Đurović, Enis Baković, Dragan Blagojević i Drago Špičanović, kao i načelnici centara bezbjednosti koji su za vrijeme litija privodili i hapsili sveštenike, narod i novinare.

Dok u Upravi policije sve naizgled ostaje isto, u ANB-u Vukšić je “zasukao rukave”, pa je smijenio načelnike regionalnih centara Jug i Centralna regija Iliju Živanovića i Bojana Vukčevića, potvrđeno je BORBI.

Inače, Vukčević je kadar Duška Markovića, koji je prije dvije godine iz njegovo kabineta po partijskom zadatku prebačen u ANB.

Vukšić je ranije smijenio četiri načelnika u ANB-u, i to Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića i Miloša Vujisića.

 

15 Comments
  1. Sasa komentariše

    U Upravi policije i u MUP-u smjene pocinju smenom direktora i novom sistematizacijom. Bice spojena ova dva organa pa ce se promijeniti i rukovodioci i sluzbe.

  2. Rade komentariše

    A vlada ne mozeda radi kad je vi(Vucic-Milo) i Manda i Medo… napadate. Rade punom parom i tonarod vidi pa vama dzaba krecenje i podvale. Kad postave direktora svi nacelnici i sefovi ce bit smijenjeni i to zna svako a vi najbolje no vam ne odgovara vlada sa kojom mozete pravit kombinacije i lopinjat a Srbe zavlacit i varat. Nema toga vise, uz Zdravka smo, pravoslavca, Srbina koji ne vara i laze.

    1. Dekson komentariše

      Da ih nije DIK onu noć ošamario pa posle Milo ja vjerujem ne biše nikoga smijenili. Ovako dovedeni su pred svršen čin i sad mora navrat nanos ono što je DF na početku govorio.

    2. Crni Guja komentariše

      Ko napada Vladu? Ovu sto je tajno zaduzuje, kadrira dpsovce,dpsovce do 30.08, supruge i prijatelje? Neka rade sto oce ali neka pocnu da dovode i ljude bez mrlje a ima ih, profesionalaca u svom poslu te nijesu surovali sa DPSom. Ne rade punom parom spori su ali pravilnim odabirom kadrova moze nesto da se ucini pa i sa ovakvim MUPom, za sad MUP najvece razocarenje. Kaze poslovica fino Boj se Boga, ali i onoga, koji se Boga ne boji.. Da dodam i da se posten covjek ne treba plasiti nicega a ponajmanje da ce izgubit posao ako ga je radio posteno.

    3. t-rex komentariše

      Ti si Srbin koliko sam ja kobasica kad napadas DF a gotivis smutljivca od Krivokapica.

      1. Rade komentariše

        Onda si ti dobra velika kobasica a uz to ili neko iz familije Mande ili Meda ili si glupav. Nisam pomenuo DF no drugove bliske Vucica i Mila i Mandica i Meda prvi radi sto mu gazda kaze a Medo za pare i majku prodaje, stari spijun vise sluzbi.

  3. Realan komentariše

    Za ove znam i ok. ,sto nabrojaste.Sta mislite sa policajcima koji imaju 4 stepen SS. Mislim na pozornike saobracajce i ostale policajce koji zive na rubu egzistencije (moguce je i da i ma i medju njima nedostojnih uniforme,ali veoma mali broj) treba li i njih isto tretirati ?Sve cesce cujem i takve najave pa ce biti vrlo interesantno.

    1. t-rex komentariše

      Pa sad ako su e od eksperata i ako ljudima mozak radi znase da taj policajac sss nit se pitao nit ga ko planira micati sa posla ako bas nije zas..o a to vrijedi za sve sluzbenike u drzavnoj upravi i pod patronatom drzave.Mijenjaju se direktori i rukovodeci kadar sav i to vredi za sve zemlje svijeta .Isto je i u SAD,Njemackoj pa i novoj Crnoj gori.

  4. Nemanjic Cg komentariše

    Micu mi oca iz barske stanice radi litija a ostaju da rade zlktvori

    1. t-rex komentariše

      ko mice budi precizniji?

  5. Lange komentariše

    Ukinuti fabriku policije dg na odredjeno.mislim da ne postoji čovek nirmalan da se nepita šta će nama ovolika policija.osim da bije taj isti narod kad zatreba.policiju svesti na minimum a da se nebi udruživsli kao daosad treba napraviti da svaka opština rukovodi svojom policijom.da ne ogu oni da se šaltaju tamo vamo i biju narod dje ih niko ne poznaje.

  6. Bole komentariše

    Imam osjecaj da i ne postoji volja da se diraju kadrovi u policiji. Ista situacija je i u vojsci. Tu je sve ostalo isto ili mnogo gore. Dps policajci i vojnici su zauzeli busije i brane svoje zasluzene polozaje i cinove. Samo je 39 oficira u oktobru promovisano. To je takva produkcija da ih u rusiju mozemo izvoziti. I da im pri tom unistimo vojsku bez ispaljenog metka. Bolje nego sankcije.

    1. Ivi komentariše

      Ko su ti izvori informacija? Imas li koga iz vojske? Vaktile sam znao Bola sto je radio u bundestag.
      Ja evo razmisljam kod frizera da idem za koji dan i da mu dam nebojsinu sliku.

  7. Jo komentariše

    Polako. Moraju se prvo postaviti direktori i novi kadar, a i zakon promijeniti. Vidjece se promjenw za pola godine-godinu. A za 4 nema vise nidje dpsa

  8. Mile komentariše

    Živanović je zlo činio proganjajući sveštenike i učesnike litija, mora se sprovesti istraga nad njim i utvrditi koliko je kršio pravila službe. Potom procesuirati

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.