Škotska premijerka: Trampu neće biti dozvoljeno da uđe u zemlju

0

Škotska premijerka Nikola Sterdžon upozorila je danas odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa da mu ograničenja na snazi u Škotskoj gdje ima terene za golf, ne dozvoljavaju da dođe.

Lokalni list Sandej post prenio je da je aerodrom Prestvik na istoku Škotske dobio obavještenje o dolasku Boinga 757 koji često koristi Tramp, 19. januara, odnosno dan prije inauguracije novog predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

List je dodao da su na tom aerodromu pojačane aktivnosti i da su navodno sprovedene izviđačke misije nad jednim od dva terena za golf u vlasništvu Trampa.

Izvori bliski aerodromu rekli su Frans presu da ne očekuju Trampovu posjetu tokom januara.

Nikola Sterdžon sa svoje strane je rekla da ne zna koji su Trampovi planovi putovanja, uz nadu da će njegov plan biti u bliskoj budućnosti da napusti Bijelu kuću.

“Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da dolaze u Škotsku, osim ako su u pitanju neka neophodna putovanja”, rekla je ona i podsjetila da je Škotska pooštrila mere protiv koronavirusa.

“To se odnosi na njega (Trampa) kao i za bilo koga drugog. Dolazak na teren za golf ne smatramo neophodnim razlogom za dolazak”, dodala je ona.

U SAD i dalje se šire spekulacije šta će Tramp, koji još uvijek odbija izborni poraz, učiniti 20. januara na dan Bajdenove inauguracije.

Ukoliko ne prisustvuje ceremoniji u Vašingtonu, Tramp bi prekršio tradiciju staru više od 100 godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.