Medojević: Ko je u vladi uzeo proviziju ?

4

Možda je ispravno i pravovremeno, ali je protivustavno i protivzakonito, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, u reagovanju na izjavu ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, koji je kazao da je odluka o izdavanju obveznice u prvoj sedmici mandata Vlade bila ispravna i pravovremena.

“Angažovanje investicionih banaka, pravnih savjetnika je urađeno tajno – direktnom pogodbom. Koliko su banke platile provizije premijeru i ministrima da bi dobile posao od 10 miliona eura?”, kazao je Medojević.

Medojević pita i ko je utvrdio kamatu od 2.875% i kako.

“Najbolji dokaz da je kamata previsoka je tražnja koja je, po izjavama Ministara bila 2,3 milijarde eura, tj. skoro 3 puta više od tražnje! Sve miriše na tal i korupciju”, dodao je on.

Postavlja i pitanje: “Zašto su privatno i tajno pregovarali sa kupcima?”

“I neko je iz Vlade uzeo proviziju, a to je teško krivično djelo, pa bi premijer i ministri mogli da završe na robiji”, zaključio je Medojević.

4 Comments
  1. Ivi komentariše

    Nebojša evo sada bi mogao da budeš na čelu tog tima za kriminal ili u njemu. SADA ĆEMO VLADU PODRŽATI. SVI SVI SVI!!!!!

  2. Ivi komentariše

    Ovdje se ide na rušenje vlade. Možda u njoj to nekome odgovara, ali ovoga puta neće moći. Opet će im vratiti zakon. SVI SVI SVI!!!!

  3. Zvonko komentariše

    Kad bi ta provizija bila za pregovaraca i posrednika i nije bas malo. Pitanje je po koliko ide po glavi i dje ce se udomiti ako je to sve tacno. Neka je srecno. Aferim.

  4. Serdar49 komentariše

    Ovaj je načisto prolupao.Medojeviću moraćeš na štelovanje , ako ne pomaže idi i nevrć iše više,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.