Udruženje novinara Crne Gore: Vlada da prekine finansiranje RTCG

1

Pišu: Tihomir Burzanović, predsjednik i Ivan Milošević, generalni sekretar

Udruženje novinara Crne Gore poziva ministra finansija Milojka Spajića da obustavi privremeno finasiranje RTCG u vremenu dok se ne usvoju budžet za 2021.godinu. Predlažemo da se novac polaže na poseban račun i da bude na raspolaganju novom rukovodstvu, jer sadašnje nije dostojno svojim radom da troši novac svih poreskih obaveznika u Crnoj Gori.

RTCG se od septembra pretvorio u privatni servis jedna partije i jednog čovjeka, koji je ujedno i kreator uređivačke politike protiv nove Vlade Crne Gore i nove parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore.

Javni servis je i u funkciji puzajućeg državnog udara koji ima za cilj stvaranja još većeg jaza i produbljivanja sukoba u polarizovanoj Crnoj Gori. U Javnom servisu od septembra nema otpora profesionalnih novinara sadašnjoj uređivačkoj politici i zalaganje za objektivno informisanje javnosti. Smatramo da zaposleni u RTCG su na istom fonu kao i uređivački tim, koji je ruglo ne samo u Crnoj Gori, nego i međunarodna sramota Crne Gore u oblasti medija.

I njima treba da bude jasno, ukoliko nastave sa podrškom uređivačke politike sadašnjeg rukovodstva, da izvore finasiranja treba da potraže na mjestu odakle im dolaze instrukcije za ovakvu uređivačku politiku,a ne od građana Crne Gore i Budžeta za 2021.

Sadašnje rukovodstvo RTCG za novac za plate, varijabile i tople obroke i prevoz obrate lično Milu Đukanoviću i njegovim tajkunima, a za proizvodnju programa im sredstva i ne trebaju , jer od marta ništa ne rade mnoge redakcije, a uredno primaju plate i sve beneficije koje ih sleduju kada su radili program.

Udruženje novinara Crne Gore koristi priliku da svim novinarima Crne Gore prvi čestitaju vrijedan jubilej – 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, kao i 75 godina Udruženja novinara Crne Gore.

1 Comment
  1. Niki komentariše

    Vratiti pare u buđzet i onako je to privatni medij.pa neka ga sponzorisu oni cije interese stite

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.