Vladimir Pavićević: Milo Đukanović pravi grešku za greškom

12

Ðukanović je homogenizovao protivnike u parlamentu i ojačao novu vlast, kaže direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević.

On je govorio nakon odluke predsjednika Crne Gore da vrati Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti na ponovno odlučivanje u skupštinu.

„Milo Ðukanović pravi grešku za greškom“, kaže Pavićević za Tanjug i dodaje da Đukanocić nastavlja da odlučuje protiv volje građana Crne Gore.

Sada je, kako objašnjava Pavićević, odlučio da skupštini vrati izmenjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti i još nekoliko zakona da se o njima ponovo odlučuje i podsjeća da se cijela Crna Gora digla na noge upravo povodom tog zakona, te da je bilo masovnih protesta i prosvetiteljske litije.

„Svojim ponašanjem Ðukanović najveću štetu donosi svojoj partiji DPS. Efekat ove najnovije njegove odluke je sledeći – homogenizovao je svoje protivnike u parlamentu, ojačao novu vlast, a svoju partiju usmerio ka ekstremnom polu crnogorske politike što po logici stvari znači slabljenje podrške u biračkom tijelu“, objašnjava Pavićević.

Po svemu što vidim, zaključuje on, sudbina Milovog DPS biće slična sudbini stranke Borisa Tadića u Srbiji.

Inače, predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović  vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra 2020. godine, a među njima i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Razlog za to je, kako navodi, otvoreno pitanje kvoruma na sjednici na kojoj su ti zakoni usvojeni, kao i pravno pitanje mandata dva poslanika.

12 Comments
  1. Darko komentariše

    Sve mi je jasno i svskog razumijem ali ovdkvo smece i ljucko govno je nezamidljivo dy postoji !!
    Bojis se ti legenfo cega ??? Zaista nevjerovatno !!!

    1. Vladimir P. komentariše

      Povijecsj lijekove Darko to jest govno ustasko trolujes ali znamo ko stoji iza prostakluka i debilskih komentara.Nijecete jos dugo ,Spuz ceka.

  2. Kata komentariše

    Milo raspadaš se kukavče crni! Svi žiblje od đukaja ustaških 😂😂😂

  3. Rale komentariše

    Naravno i to homogenizovanje će ga skupo koštati, posebno u Nikšić

  4. roberto komentariše

    Comment…Raduj se četniče,nećete dugo,uskoro ćemo vas stavit u jaram.

  5. Rade komentariše

    Ne čitam šta ovaj prevrtljivko piše, rijetko odvratan i ljigav čovjek.

  6. pavle komentariše

    pravi, a nije svjestan tog da ce mu doci glave te iste greske.. Pa kad ga spici sa svih strana, nece se imat ufatit ni za tu jadnu glavu sto je imao

  7. VLADO komentariše

    Kad ovaj nešto reče, znači da se BIA uznemirila razvojem situacije!

  8. jupi du komentariše

    Opa pali BIA motore….Ne odvija se sve po planu pa nam je malo frka….preigrali se mladici:)

  9. Realan komentariše

    Nije Milo C.Gora,zar ne shvatas doktore.Vazna je drzava.Tako, koliko se homogenizuje biracko tijelo sadasnje vlasti,vjeruj da se i gradjanski dio C Gore i vise nego homogenizovao.30 avgusta ste izvukli maksimum maksimuma za respekt.Medjutim previdio si 22.000 glasaca URE koja vise nikada nece u koaliciju sa negatorima drzave.Sada su morali opravdano da bi kako ti volis da kazes ,,razvlastili DPS.Dodaj na tu brojku i onaj dio suverenista koji su s pravom razocarani apstinirali i vjeruj jos po neki kojima je otadzbina na srcu.Zapamti dobro ovo doktore jer ce ovako i biti .

  10. Felicita komentariše

    Pošto je ovo novo obraćanje Vladimira BIA Pavićevića jednako suvislo kao i njehov prethodni pokušaj da, zamjenom teza. omalovaži političke nastupe predsjednika Crne Gore, kada je pisao istovjetne teze povodom odluke tadašnje Vlade da proglasi srpskog ambasadora za “persona non grata”, ostaje nam da zaključimo da Crna Gora ipak može imati neke koristi od ovog “dvostrukog” gradjanina i državljanina: kad od kaže da nešto ne valja i da je pogrešno – to je jasni znak da je učinjena prava stvar! Samo naprijed, Pavićeviću, biće od tebe nešto

  11. Crni Guja komentariše

    Kako su poceli „elokventni“ komentatori da prduljecaju ovuda. Podrska za Pavicevica dako demokrate po ugledu na ovog clana ukljuce mozak malo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.