Petra Vlhova odbranila titulu „Sniježne kraljice“

0

Prošlogodišnja pobjednica „Sniježne kraljice“, Petra Vlhova, bila je vodeća posle prve vožnje, jurišala je ka novoj pobedi, agresivno napadala kapije, uvećavala prednost i za pet stotinki nadmašila Katarinu Linsberger u cilju. Odnela je Slovakinja pobedu u slalomu Austrijanki ispred nosa, a ni velika greška u završnici nije je koštala trijumfa.

Uz Petru Vlhovu i Katarinu Linsberger na podijumu se našla još Mišel Gizin. Može talentovana austrijska skijašica da bude zadovoljna visokim plasmanom i sjajnom trkom, ali će je sasvim sigurno boleti to što je uprkos odličnoj vožnji završila kao drugoplasirana. Još uvek čeka Linsberger prvu pobedu.

Najboljih deset u slalomskoj trci u Zagrebu kompletirale su Mikaela Šifrin, Erin Milžinski, Vendi Holdener, Kristin Lisdal, Lena Dir, Kjara Mair i Mina Holtman.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa posle 11 od ukupno 34 trke koje su planirane da se voze u ovoj sezoni vodi današnja pobednica Petra Vlhova sa 615 bodova. Drugoplasirana je Mišel Gizin sa 487, a treće mesto zauzima Mikaela Šifrin, koja ima pet poena prednosti u odnosu na Katarinu Linsberger (380).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.