Vučić: Kosovu dajemo vakcine, a ne tenkove!

21

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da država Srbija vodi politiku mira i stabilnosti, štiteći istovremeno nacionalne interese, i da ga raduje što ga danas optužuju što šalje lijekove i vakcine na Kosovo i Metohiju, a ne tenkove.

Naglasio je da nema ništa ni da oduzima ni da dodaje svojoj izjavi da priznanja Kosova neće biti dok je on predsjednik Srbije. On je, komentarišući ocjenu američkog analitičara i albanskog lobiste Danijela Servera da ta njegova izjava navodno svedoči da je „odlučio da je jedina nagrada koja bi ga ubijedila da prizna Kosovo članstvo u Evropsku Uniju, koje sigurno neće biti dostupno tokom njegovog aktuelnog mandata“, uzvratio da se kao ozbiljan i odgovoran čovjek ne igra besmislenim izjavama.

„Znam kroz šta smo prošli u Briselu, kroz šta prolazimo svakog dana i radostan sam što me danas neko optužuje što šaljemo vakcine i lijekove, a ne tenkove.“, kazao je Vučić.

IZBORI MJERODAVNI

Istovremeno, poručio je da se na vlast dolazi isključivo na izborima, a ne kroz pritiske na Vladu i predsjednika države. Predsjednik je, govoreći o dijalogu vlasti i opozicije, kazao da se rezultati mjere na izborima:

„Neki dijalog vide kao sredstvo za ličnu političku promociju, a neko ga doživljava kao vrstu pritiska na Vladu ili predsjednika, ali se dijalogom ne dolazi na vlast, već isključivo na izborima.“

On je, komentarišući izjavu lidera Dveri Boška Obradovića da bi on razgovarao, ali da „ništa ne vjeruje Vučiću“, kazao da je najbolji pokazatelj povjerenje građana i da ga iznenađuje što taj opozicionar sad želi da razgovara pod okriljem Evropske Unije iako nije „evrofanatik“.

„Ali ako mislite da će nekoga razgovori da dovedu na vlast, neće. Izbori su ti kojima se dolazi na vlast,“, rekao je Vučić juče u Zaječaru, gde je obišao radove na nekoliko važnih projekata – rekonstrukciji škole i sportske hale i izgradnji Hrama vaznesenja Gospodnjeg.

GRADSKA LEPOTICA

Prisustvovao je i polaganju kamena temeljca za izgradnju gradskog stadiona koji će, kako je istakao, biti od velikog značaja za cijelu istočnu Srbiju.

„Poslednjih godina se trudimo da mnogo ulažemo u Zaječar i to ćete gledati svake godine sve više. Gledamo da infrastrukturno opremimo sjedište čitavog istoka Srbije. Vidite ulaganja u škole, puteve, zdravstveni centar. Uspeli smo da dovedemo kompaniju „Aptiv“ i nastavićemo s ulaganjima.“

Stadion u Zaječaru, jedan od šest novih izgrađenih u Srbiji, biće multifunkcionalan i izgrađen po najsavremenijim standardima UEFA. Cijena projekta je 28,5 miliona evra, a oko stadiona na Kraljevici će se graditi hoteli i drugi sadržaji.

Vučić je kazao da će za manje od dvije godine Zaječarci dobiti najljepši gradski stadion i da će taj „stadion ljepotica“ biti u Srbiji prvi potpuno pokriven.

U poseti Zaječaru bili su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, a domaćin je bio gradonačelnik Boško Ničić.

21 Comments
  1. Anja komentariše

    Srbija je sasvim jasno uz svoj narod

  2. Ana komentariše

    Odgovornost pre svega

  3. Lazar komentariše

    Srbija je zemlja koja se bori za zdravlje

  4. Pera komentariše

    Srbija je sasvim jasno tu da pruzi pomoc

  5. Ana komentariše

    Srbija je i vise nego istrajna

  6. Zoca komentariše

    Srbija je odgovorna

  7. Zoca komentariše

    Srbija je tememljna u svojoj bori za virusom

  8. Deja komentariše

    Nasa zemlja postupa odgovorno

  9. Dejan komentariše

    Odgovornost pre svega

  10. Jelena T. komentariše

    KiM je deo Srbije, naravno da cemo brinuti o gradjanima na KiM!!!

  11. Natalija komentariše

    Mi želimo politiku mira i stabilnosti, štiteći istovremeno naše nacionalne interese.

  12. zile komentariše

    Vakcine koje je Srbija poslala na KIM su i za Srbe i Alabance mi ne delimo narod koji zivi u Srbiji

  13. Sara komentariše

    Srbija ne sme da zaboravi na svoj narod na KiM. Hvala predsedniku Vučiću i vlastima Srbije na svemu što čine za svoj narod.

  14. tale komentariše

    a da im ipak pošaljemo tenkove?

  15. Nindza komentariše

    Cini mi se da nas ne bi toliko napadali ni da smo tenkove poslali. Strasno!

  16. moravacle komentariše

    Bravo Vučiću bezbednost iznad svega

  17. moravacle komentariše

    Pravovremeno i bezbedno

  18. Bojana komentariše

    Ko će da pomogne ako ne svoj svome, Kosovo je dalje naše tako da rečenica ,,Da Kosovu daje vakcine, a ne tekove,, je vrhunska rečenica.

  19. Ivana komentariše

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da pomogne svom narodu na KiM.

  20. Ivana komentariše

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da pomogne svom narodu na KiM.KiM je u Srbiji.

  21. Boban Ilić komentariše

    Sta god Srbija i predsednik Vučić uradio i ma koliko to bilo ljudski i humano, postojaće oni koji će to pokušati da prikažu kao lošu stvar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.