Abazović iznosi kontradiktorne tvrdnje: Vlada nije donijela odluku o gašenju Montenegro Airlinesa!

30

Montenegro nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati, kazao je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

„Ta državna kompanija je u ogromnim problemima i sahranile su je Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića, i bahati menadžment koji je svih ovih godina funkcionisao djelimično i van zakona“, kazao je Abazović u Vijestima u pola sedam.

Pojasnio je da Vlada nije donijela odluku o gašenju Montenegro Airlinesa, već samo primila informaciju o „katastrofalnom stanju“ u kompaniji.

Abazović je kazao da poštuje „patriotsku notu“ koju je vlasnik kompanije „Savana“ Veselin Mijač iskazao za spašavanje kompanije, ali i ocijenio da je to urađeno neozbiljno.

„Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo da više brišemo dugove Montenegro Airlinesa“, kazao je Abazović. Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

„Ako misli da može na način samo što će poslati pismo o namjerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije“, kazao je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko mjeseci.

„Mi ćemo, kada napravimo kompletnu analizu, pozvali nadležne organe da se pozabave nezakonitim radnjama prethodnih vlada“, kazao je Abazović.

30 Comments
  1. Ivi komentariše

    Ne mlatite više lopovi. DF da ih miče ili će narod. Ne dostojni ste posla koji radite. Provizorijum eksperata.

    1. LipaLipa komentariše

      … nisi Ivi no iverica i to trula, ,,, sto covjek kaza a da njesu cinjenice, … suve, … lijepis etikete, … sram te bilo, … zasluzujes koji uz usi, … sedi malo pa prst u celo, … razmisli, … ispeci pa reci, …tako, aj’ zdrao i svako dobro, …

  2. Niki komentariše

    Borba za spas dps a je Borba

    1. Kiki komentariše

      Borba, Analitika, Informer, Kurir…
      Na istom zadatku Milovi i Vuckovi mediji, d obore prvu postenu Vladu u CG!

  3. Gojko komentariše

    Ja sam vam rekao Ivi je Medo,ne palite se na meda i čirgića

  4. Brko komentariše

    Zaszo ne pisete za njegov komentar za specijalnog tuzioca katnica ko treba da ga smijeni

    1. LipaLipa komentariše

      … nisam citao komentar, … no kao da jesam, … po kom zakonu da Dritan mijenja tuzioce, … ima procedura, konacnica Skupstina, … normalno je da poprica sa njima, … sto da ne, … oba su sline a ne ljudi, … njihova „moc“, zna se od koga potice, … tako je to zakon, zakon, zakon, … ili da radi tudjeg ajtera, … jedan drugom oci vadimo, … milo ili krvo no je tako, svako dobro, …

  5. Danko komentariše

    Ivi jesi li sjutra u 12 ispred skupštine, nosiš li gaetušu, ponesi i kišobran biće ti kiša

  6. Rile komentariše

    Ukinuli finansiranje pa ovi nisu htjeli da lete.Dritan je u pravu.Direktor MA po nalogu Dps obustavio letove i ostavio putnike.
    Vladi treba jsk medijski tim da rsskrinkavaju Cdm,Sukovica i sl
    Nazalost i Borba ne zaostaje u nekim stvarima

  7. Helm komentariše

    Odličan intervju gospodina Abazovića! U intervjuu je razotkrio mnoge laži bivšeg režima koje plasiraju u vezi MA. Napadi na prvu demokratsku Vladu CG i prozivke u vezi MA imaju za cilj da sačuvaju i zaštite interese čelnih ljudi i onih koji su bliski bivšem režimu, kao i stranačke uhljebe kao glasačku mašinu, koja će da nastavi da parazitira na račun poreskih obveznika ove države. Umjesto bankrotirane i uništene kompanije kao što je MA, otvorite neku normalnu avio kompaniju i ne opterećujte se na kritike koje koordinisano odnosno združeno dolaze od strans DPS-a i njihovih satelita i DF-a! Kao neko ko je bio na litijama, zajedno sa veličanstvenim i slobodnim narodom, donio sam odluku da prvi put sam izađem na izbore i na njima prvenstveno glasam protiv režima, a ne za opoziciju kao opoziciju, što je po meni suštinska razlika ali i pored svega podržavam Vladu koju predvodi gospodin Zdravko Krivokapić i ne znam čime je ovaj narod zaslužio čovjeka kao što je gospodin Zdravkao Krivokapić da dođe na poziciji predsjednika prve demokratske Vlade CG, čovjeka za koga se ne vezuju nikakve afere i za koga narod govori da je u pitanju častan i porodičan čovjek. Zaista smo kao narod privilegovani da imamo Zdravka Krivokapića za predsjednika Vlada i niko nije bezgrešan ali prvi preduslov je ispunjen da imamo čovjeka na najodgovornijem mjestu u državi koji pikazuje dobre namjere i koji voli svoju zemlju i narod koji predstavlja.

    1. w komentariše

      Vazno da si ti spimeno DF!Koji ste vi svi govnari i licemjeri.

  8. Tajci komentariše

    O botovi. Podrzavaoci dpsa i ure. Naravno da su kontradiktorni. Pa procitajte ili poslusajte izjave posto ste nepismeni. Zar nije receno gasenje a onda pod pritiskom patriota prica se mijenja. Ugaseno toliko firmi i sad plac za MA. I njega bi ugasili da im nije trebao da prevoze ko zna sta i ko zna koga. Sta vam df smeta. Kad se pomene df treba da ustanete nesrecnici. Oni su nas oslobodili. Sve nas. I vama ce biti bolje samo ako ovi eksperti ne budu tako vidljivo pod prituskom tajkuna. Pa svak bi kupio MA po uslovima po kojima je pinudio ovaj lopov. Svak cast borbi koja je ostala jedino knormalno mjesto gdje se moze cuti ispravno misljenje. A na zalost okupirano je bljuvotinama placenih kriticara i glasaca dps-a.

    1. Ksilofon komentariše

      Medo, batali više tu flašu, đavo je popio.

    2. Helm komentariše

      Milovan Ilić-Minimax

      Danas već zaboravljeni simbol satire tokom dugih devetesetih… 
      Britkog jezika, i oštrog uma, zadavao je probleme kako vlasti, tako i opoziciji! 
      Postao je poznat kao voditelj radio programa „Minimaks“, kao jedan od prvih „nekonvencionalnih“ voditelja koji je pored klasične najave ubacivao viceve, doskočice i „džinglove“. Mlađe generacije, sećaju se njegove emisije „Minimaksovizija“, sa RTV Politika, Piknk, Palma… 

      Umro je ostavljen i zaboravljen od svih onih kojima je utr’o put do zvezda…

      Pojedine njegov emisije i doskočice ušle su u istoriju… 

      Malo je poznat slučaj njegovog izbacivanja iz, tada (kao i sad’), državne Radio televizije Beograd: 

      Po povratku iz gostovanja u Hrvatskoj, na pitanje za mišljenje o Hrvatima, i trenutnom stanju u Hrvatskoj (1990), odgovorio je rečenicom, koja ga je odvela u zatvor: 
      “Dobri neki ljudi, jako pristojni… Ja sedam, svi sedoše… ja usta’, svi USTAŠE!?“

      Pokoj mu duši…

  9. dejo komentariše

    Ova Ivi i Tajci su medo ustvari…Medo nocna dama..

  10. Trepca komentariše

    NEKA NAM PREPUCAVANJA VIDIITE LI DA SU KRENULI SA STO ADRESA NA VLADU I SAMIM TIM NA NOVU VECINU TJ . NAS SVE ,ZBIJMO REDOVE I NE DAJMO IM TOLIKO ZELJENU SLOBODU DOCEKANU.POSLE 30 GODINA , BICE DANA DA ANALIZIRAMO SVE I IZBORA AKO BOG I PAMET DA …

    1. Anakin komentariše

      To kazi Mandicu, on rusi Vladu a ne mi.

      1. w komentariše

        Ma rusite je vi podguzne muve gradjanskeorjentacije u prevodu montenegrinski sovinisti.

  11. LipaLipa komentariše

    … Tajci cesto si na sajtu, …kao i ja u zadnje vrijeme, … tvoje tvrdnje vise nego sporne, … redom … MA, … nije tesko ocijeniti bar nekolike stvari, … ugasila ga je i formalno bivsa Vlada, … neka agencija donijela odluku u septembru, … nova Vlada sto se mora mora, … medutim donacija iz decemra ’19.g. 155 mil, … izgleda je bila u cilju stvaranja uslova za jevtinu kupovinu istog, … citava poslovna politika je bila u tom cilju, … da je ovaj rezon blizu istine, … sigao je samo jedan dan posle odluke Vlade, … javio se zantersovani, patriota, … malo morgen, … pajtos bivseg rezima, tajkun, rodom sa ovih ter, … i tako igra pocinje, … nesto o df, … politicka koalicija, navodno zastupa interse Srba u CG, … sto su postigli za Srbe svojom politikom (ako se to moze nazvati politika, posebno real), … ma nista, osim sto su nas oklevetali i stigmatizovali, … Srbi=DF, … u kam udarilo ako je tako, … za sebe (vrh koalicije) ohoooo, … dobili izbore, … nebi dobili 5-6 mandata da nije bilo Mitropolije, litija i Zdravka, … dje su bili u kampanji, … nidje, imaju i oni prst obraza … pobjednici zajedno sa druge dvije koalicije, … od tada kuknjava za foteljama i pranje svoje uloge u izborima, … to je otpilike to, … svako dobro, …

    1. Tajci komentariše

      Al ga ti izlupeta. Komentar koji oslikava udbaske teze i vrlo je tendenciozan. Sa takvim stavom bolje podji na cdm..oni istu pricu pricaju. A ti i drugi botovi..ocekujem da ubrzo izadju vasa i imena onih koji vas placaju da pisete ovakve gluposti.

      1. LipaLipa komentariše

        … pusti udbu, daleko sam ja od nje, … valjda i ona od mene, … sica sam ja za njh, …penzioner a djeca srednjoskolci, …no odmah na prvi korak se vidi … bas si mantra df i dps, … odma podjela, … ja tamo ti ovamo, … ako imas sto reci, reci, … autonomno od srca, … shvati ovo i kao zabavu, … kao ja i nadam se i vecina, … nemoj da si puna bijesa (zli duhovi), … los obrazac, … bice bolje sigurno, ,,, i naravno, svako dobro, …

    2. Przine komentariše

      Df 5-6 mandata. Hahaha. Pa jasno je da si glasac dps-a. Samo oni to tvrde. Pa zar nisu i 2016 bili pred pobjedom. A vec kad pominjes odbranu srba..sto ne podje kod svog mila kad ti oni ne valjaju. Nije bilo lako ocuvati obraz nakon one torture. A i gdje su bili Dritan i Becic one noci kad je sramni zakon izglasan. Gdje su bili ministri aktuelni. Eto sto oni ne rekose necemo u vladu posto niko za nas nije glasao. Ocito da je cilj unistiti df. A to vam nece uspjeti iako ste kako rece cesto na sajtu.

      1. LipaLipa komentariše

        Przine, … pusti ko je ciji glasac, … ako bac oces da znas, … uvijek srbska orjentacija, … no cu glast Erdogana, … cus moj Milo, vise je on tvoj, … naravno nesvjesno, … guras vodu na njegovu vodenicu, …mantra podjele, …df obraza nema ko ni dps, … kako su castili onoga ko im je pobjedu donijo, … Premijera i Mitropoljiu, sramno, Becic je bojkotovao Skupstinu, … bolje je i tako branio svetinje, … nego df naricanje, junacenjem, koknjavom, …treba li su, dostojanstveno, … bre, reci sto imas, …jasno glasno, … i Dritan je bio u bojkotu, … no sto bi se on mijeso u nasa posla, …kad si prvi put cuo za ministre, … juce, kao i ja. … gdje su bili, … dje smo bili mi, ja i ti, … ne moze svako u skupstinu i na tv, … bili su dje su bili, … bitno je dje su sada, … koliko vidm, posteni momci i dame (vecinom Srbi, vjernici), … obaska strucni, umjereni i dostojanstveni, … df ne treba moja a ni tvoja pomoc u unistavanju, ,,, beli dok ih onakva pamet (ukupno, lideri, posebno trojka), vodi, … za unistenje, brzo i do daske, …nista im ne hvali, … no ne zalimo, to je bogohulno, … dolaze bolji. sve vise ivise, …dolazi istina i prvda, … vrijeme naseg roda, … uz zravlje, svako dobro, …

  12. Roberto komentariše

    Za dva mjeseca će vam nanijeti toliko štete da sljedeće vlade neće moć ispravit za dvadeset godina.
    To je pravi četnik.

  13. Darko komentariše

    E jesi mulac !!! Ili sto oma da se kaze kad si i ti i tvoja porodica sve ove godine saradnici kosa i sr sluzbi . Bjedno i zalosno

  14. Admiral komentariše

    Šiptarska govna

    1. Tonac komentariše

      Ti nisi govno jer ono sadrži fosfor koga ima sve manje na svijetu a koji je veoma dragocjen poljoprivrednicima jer ga koriste kao đubrivo. Ti si gnoj.

  15. Kopištak komentariše

    Ooooo Vučiću svuda li te ima 🙂

  16. Misko komentariše

    Vlada Krivokapic – Abazovic je vlada nesugurnih ljudi koji ne znaju da upravljaju
    Zato daju kontradiktorne izjave
    Jedan dan saopste jednu informaciju, pa kad ih javnost iskritikuje zbog glupe odlukeonda sami sebe demantuju

  17. Smilja komentariše

    Apelujem da se eksperti skoncetrisu , dobro promisle , naprave detaljnje analize pa tek onda daju izjave
    Ovo postaje jedna sprdnja
    Urusen je ugled navodne vlade genijalaca
    Ispadose neznalice
    Df je bio u pravu!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.