Sekulović: Poziva građane da se sjede kući, da ne izlaze na proteste

0

Povodom poziva na javno okupljanje na društvenim mrežama, koje je zakazano za sjutra u 12h, ispred zgrade Skupštine Crne Gore, podsjećam da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva. Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost.

 

Kršenje zakona treba sankcionisati, ali pozivam da se vodi računa o potpunoj zaštiti ljudskih prava.

 

“Uprava policije će djelovati preventivno, što je najbitnije ali će, u slučaju potrebe, preduzeti neophodne mjere u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, istakao je Sekulović.

 

Siguran sam da ćemo, kao društvo, pokazati zrelost i izbjeći incidentne situacije koje ne idu na ruku nikome, već nas udaljavaju od težnji da gradimo društvo u kojem se problemi prevazilaze kroz dijalog. Naš cilj je da, u skladu sa  zakonskim ovlašćenjima, svim građanima obezbijedimo jednaku zaštitu bezbjednosti.

 

Zato apelujem na građane da odustanu od masovnog okupljanja i da svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.