Nebuloze Ivana Vukovića: Umjesto da krpi rupe po Podgorici, on se bavi Crkvom!

2

Oni koji sjutra glasaju za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, glasaće za to da se Cetinjski i Ostroški manastir, manastir Morača i Đurđevi stupovi, i stotine drugih crnogorskih svetinja poklone Srpskoj pravoslavnoj crkvi, formiranoj u drugoj državi vjekovima nakon što su one izgrađene, s ciljem širenja srpske nacionalne misli, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Umjesto što se bavi crkvenim pitanjima, o kojima ništa i ne zna, bolje bi mu bilo da zakrpi rupe po Podgorici, jer mu je i to preveliki domet, s obzirom koliko je stručan i sposoban.

Vuković na svom Facebook profilu podsjeća da je za sjutra u parlamentu zakazana rasprava o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, bez javne rasprave, bez konsultacije s Venecijanskom komisijom, nakon održane sjednice nadležnog skupštinskog odbora na kojoj ministar nije želio da odgovara na pitanja poslanika, te pošto su u GP URA promijenili sastav poslaničkog kluba kako se ne bi desilo da neko, sposoban da se izdigne iznad dnevne politike, odnosno svjestan šta najavljene izmjene dugoročno znače za Crnu Goru, glasa protiv.

“Stoga, najprije treba čestitati novim vlastima na potpuno transparentnoj, naglašeno demokratskoj i u skladu s najboljim evropskim praksama uredno sprovedenoj pravnoj proceduri”, naveo je Vuković.

U trenutku kada bude izmijenjen, Zakon će, ističe Vuković, biti na snazi već skoro godinu dana.

“Za to vrijeme, niko nikome nije ‘oteo svetinje’, niti je onima koji osjećaju duhovnu potrebu za odlaskom u religijske objekte, to pravo uskratio… barem ne onima koji su, zavedeni političkim porukama, protestovali mjesecima nakon usvajanja Zakona”, kazao je Vuković.

2 Comments
  1. Bato komentariše

    BIDON
    POLTRON
    PI

  2. GORSKI SOKO komentariše

    Sad posle kongresa OKG DPS da se zamonaši i proglase ga crnogorskim patrijarhom i sa mirasem nek kojeviteza.Baćo moj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.