Policija apeluje na opreznu vožnju

0

Imajući u vidu najave Zavoda za hidrometeorologiju  i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i meteo uslovima, koji će narednih dana zahvatiti Crnu Goru, iz Odsjeka za bezbjednost  drumskog saobraćaja Uprave policije, skreću pažnju vozačima  da najavljena vremenska situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjenja vidljivosti, odrona na putevima, vanrednih prekida saobraćaja, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije podsjećaju vozače, da je Zakonom  o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano; da u periodu od 15. novembra do 1. aprila, sva vozila kategorije M i N ( vozila za prevoz putnika i vozila za prevoz tereta) koja učestvuju u saobraćaju  za vrijeme zimskih uslova  (sniježne padavine, led ili poledica)  moraju imati pneumatike  za zimsku upotrebu.

Takođe, Naredbom o vremenskom periodu i putu, odnosno  djelovima puta na kojima je obavezna  upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, u periodu do 1. aprila, bez obzira da li na putu postoje zimski uslovi.

Policijski službenici će kroz pojačano prisustvo na putevima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju, u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojait da obezbjede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja.  Još jednom se  apeluje na vozače, da strpljivom vožnjom, prilagođavanjem meteo i uslovima puta, doprinesu svojoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, zaključuju iz policije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.