Junajted u gostima kod omiljenog domaćina

0

Praznična groznica trese Englesku, navijača nažalost neće biti na tribinama da upotpune fudbalski spektakl, ali će zato iz udobnosti svojih domova pomno pratiti dešavanja na terenima širom zemlje. Poslasticu 15. kola Premijer lige predstavlja subotnji susret trenutno glavnih prijetnji i prvih pratioca Liverpula u trci za titulu Lestera i Mančester Junajteda (13.30).

Fudbaleri Junajteda su pokazali serijom sjajnih rezultata da imaju potencijal da se umiješaju u šampionsku trku. Osokoljeni ubjedljivom pobedom nad Lidsom (6:2), kao i trijumfom u Liga kupu nad Evertonom (2:0) i izborenim plasmanom u polufinale izabranici Ole Gunara Solskjera će protiv Lestera imati priliku da potvrde kvalitet koji su mnogi početkom sezone dovodili u pitanje. Razgoropađeni Crveni đavoli posebno impresivne rezultate bilježe na strani gdje su ostvarili stoprocentan učinak na dosadašnjih šest premijerligaških gostovanja. Bruno Fernandeš je u sjajnoj formi (devet golova i pet asistencija), a odlične igre u prethodnim kolima bilježili su i Mektomini, Marsijal i Rašford te će odbrana Lestera biti na velikom iskušenju u predstojećem susretu.

Solskjer ističe da je svaka utakmica jako bitna, kao finale, kao i da ima veliki respekt za predstojećeg protivnika.

„Sve smo bolji i bolji. U svaku utakmicu ulazim misleći da mogu da je dobijem. Momci znaju šta očekujem od njih. Uvek se diže prašina oko Mančester junajteda, ali za nas je bitno da napredujemo svaku utakmicu i idemo korak po korak. Svaka utakmica je kao finale. Počeli su da nas hvale i to je još jedna stvar sa kojom moramo da načimo da se nosimo. Protiv Lestera smo odigrali neke jako dobre utakmice, neizvjesne. Veoma su dobra ekipa, sa sjajnim trenerom. Obožavam da ih gledam pod Brendanom. Imaju nekoliko prijetnji kojih moramo da se čuvamo“, izjavio je pred duel sa Lisicama trener Mančester junajteda.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.