Medojević: Crnogorsko-srpsko pomirenje je preduslov za stabilnost Crne Gore!

0

Predsjednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević poručio je da je crnogorsko-srpsko pomirenje preduslov za održivost i stabilnost zemlje.

Demokratizacija i ekonomski oproravak zemlje i gradjana je nemoguc u atmosferi stalnih svadja, medjusobne mrznje i tenzija, istakao je on.

„Sva prava svima, croka odvojena od države i uređena kanonima. Odnose države i Crkve regulisati Ustavom, zakonom i temeljnim Ugovorima, poštujući odvojenost crkve od države i autonomnost i samostalnost crkvi i vjerskih zajednica , u skladu sa standardima savremene evropske civilizacije.“, kazao je Medojević

Medojević je istakao da samo UDBI odgovaraju medjuetničke svadje i sukobi. Oni ih, kazao je on,  i osmišljavaju i podstiču , da se ne bi otvarala pitanja o rasformiranju te „monstruozne sekte“, otvaranju dosijea i objavljivanja imena špijuna .

Kako je Medojević rekao tako je razbijena i SFRJ da bi se spriječila demokratska tranzicija i rasformiranje sistema kontrole političkih procesa, institucija i ekonomije.

„Ne nasijedajte na provokacijama UDBE. Pomirenje između Crnogoraca i Srba je preduslov stabilnosti zemlje“, zaključio je Medojević na svom Facebook profilu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.