Leković: Krivica je duboka, a odgovornost tako vidljiva i jasna

0

Piše: Zoran Leković

Zakonom o konsolidaciji Montenegro Airlines bilo je predviđeno upumpavanje 155 miliona eura, sa rokom od 5 godina i po planu je bilo da tada ta kompanija bude sposobna da opstane na tržištu.
Od tog iznosa, tokom 2020, Montenegro Airlines je dobio 43 miliona eura.

Agencija za zaštitu konkurencije nije se oglašavala dugo, dugo nakon uplate prve tranše, da bi tri dana nakon izbora izašla sa mišljenjem da je ta pomoć uplaćena nezakonito i da nije u skladu sa pravilima Evropske Unije. Dakle, vruć krompir za sudbinu kompanije direktno je prebačen na novu Vladu.
Mišljenje Agencije je takvo da bi Montenegro Airlines morao da vrati i ovih 43 miliona eura koje je primio nazad u budžet, to je jedna stvar, a druga je da su stopirane sve druge uplate ostalih tranši do 155 miliona, jer je to po njima nezakonito.

Poenta. Imamo situaciju u kojo Vlada ne smije da uplati niti jedan jedini cent nacionalnom avio prevozniku zbog odluka Agencije, a sada se odjednom javljaju vajni stručnjaci, koji kažu da gašenje nije dobro rješenje. Pa koje je onda to rješenje, kazite nam svima.

Nema ga. I da ovi vajni stručnjaci kada komentarišu i kažu da je to greška, a čuju za odluku agencije, kazu au, ja to nisam znao, onda je to druga priča.
Aman, ljudi, ne komentarišite za medije i ne iznosite paušalne ocjene bez poznavanja cijele priče.

Što se politicara tiče, njima se ne čudim, njima je sve politička kampanja i populizam. Niko rješenje da ponudi, a listom govori moglo se drugačije.
Drugačije sa kompanijom koju su 2013. zatrpali partijski kadrovi bez osnovnih znanja, zaista ne može, Neće da može i ne treba da može.

Žao mi je 400 radnika koji će makar to bilo i privremeno, ostati bez posla.

Krivica je duboka, odgovornost tako vidljiva i jasna.

SDT treba da radi svoj posao.

Ovdje je ogroman javašluk u pitanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.