Mandić: Ako Krivokapićeva vlada ne poništi protjerivanje ambasadora Srbije, radi isto što i DPS

9

Licemjerno je i Krivokapićevo opravdanje da bi Beograd trebalo da imenuje drugog diplomatu jer Božoviću Đukanović neće dati agreman. Naime, akt Ministarstva spoljnih poslova o proterivanju ambasadora može da poništi organ koji vrši nadzor nad radom tog ministarstva, a to je Vlada. To precizira Zakon o upravnom postupku.

Ovo, za „Novosti“, potvrđuje i Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“:

“ Vladi na čijem čelu je Krivokapić na raspolaganju stoji dovoljno alata da taj problem riješe, a da u taj posao ne bude umiješan Đukanović. Jedan od njih je i gore pomenuti akt, po kojem Vlada može da poništi odluku Ministarstva spoljnih poslova. Vlada ne treba da čeka da Đukanović daje bilo kakav agreman bilo kom drugom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori.“

Mandić napominje da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ dobila podršku građana upravo na obećanju da će popraviti odnose dviju zemalja, maksimalno pokvarenim u vrijeme DPS-a i Đukanovića:

„Više puta sam tražio od Krivokapića da radi u tom pravcu i da ispuni izborno obećanje, ne da se svađa i nastavlja Đukanovićevu politiku inaćenja i loših odnosa sa Srbijom, nego da uradi sve što je u njegovoj moći da odnosi Beograda i Podgorice budu najbolji. A oni ne mogu biti najbolji ako vlast iz Crne Gore o onome ko predstavlja i zastupa Srbiju govori na način kako je govorio Krivokapić.“

Mandić napominje da je za Srbe iz Crne Gore veoma važno da se poništi odluka o protjerivanju Božovića, pogotovo jer je „on samo rekao ono što misli i govori svaki Srbin iz Crne Gore“:

„Svako ko pokušava da mijenja našu prošlost, sprovodi primitivnu reviziju istorije i poput Đukanovića sudi našim precima.“

9 Comments
  1. Sofija komentariše

    Tako je! Podrska za vas i vasu politiku, sklanjaju vas jer ste jedini koji bi to odradili kako treba, drugi svi idu uz dlaku dps-u

    1. Niksic hrabri komentariše

      Bravo gdine Mandicu,podrska za vas i jedini stranku sa imenom srpska u CG, NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA! Srbi za Srbe! Dogodine na Lovcenu!

  2. Ksilofon komentariše

    Evo ga, stručnjak za diplomatiju i koljenice.

    On zna da agreman, kad se jednom povuče, može da se vrati lako. Za sve ga je bog dao, univerzalni ekspert.

  3. LipaLipa komentariše

    … ne zavise odnosi CG i Srbije od procerivanja, jednog covjeka, … u kam udrilo ako je tako, … pa bio to i ambasador, … postoje procedure, … sto se tice alata, … uzmi okasti kluc, … bacio si ti davno alate, … da bi nam solio pamet, … mani politiku, … cuvaj zdravlje, … svako dobro, ..

  4. Dragan komentariše

    Mandiću ne kaki već pusti profu da radi svoj posao. Da ste znali bolje smakli bi ste dps bandu odavno. Ovakom pričom otežavaš profi a ideš dps u na ruku.

  5. Rade komentariše

    Šta hoće ovaj bivši poslanik i propali političar? Ovo je naslednik Kilibardin i Vučićev potrčko.

  6. Crni Guja komentariše

    nije on Srbija, jeste ruzan gest ali ste vala i vi zapeli pa zapeli, evo povlaci se Tarzan pa cemo neku Dzejn poslat. Fokusirajte se vi na popis, podrzite Budvu i taj narod malo cudo im cine oko milocera, podrzite Berane, vidjite vi kako ovdje da pomognete a za Bozovicevu karijeru cemo lako.

  7. Mladen komentariše

    Mandicu, ne pomazi Dps-u.

  8. Radenko komentariše

    Tako je Andrija brate, ne popuštaj, pdrška !!!! J.be se Krivokapiću i ekipi oko njega za Srbiju i odnose sa Srbijom, oni su zgrabili sad vlas, gledaju kako da se naplate, kako žene, zetove, ćerke i švalerke da obezbijede preko naše grbače.

    Ili vlada da povuče odluku o proćerivanju Božovića ili ruši vladu, ruši Krivokapića, nema trećeg.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.