Visoki funkcioner napustio Marka Milačića: Narod nije glasao da kadrovi DPS-a budu na funkcijama, neću da učestvujem u prevari naroda!

9

Želio bih ovim putem da obavijestim prijatelje i poznanike da sam dana 24.12.2020 i formalno istupio iz Prave Crne Gore i Glavnog odbora spomenute partije. Odluku sam donio iz principijelnih razloga a uslijed različitih političkih pogleda na postizborni proces i politički kurs koji je u proteklih nekoliko mjeseci zauzela Prava Crna Gora, saopštio je Nemanja Baošić, jedan od najbližih saradnika Marka Milačića, predsjedika Prave.

“Kao sada već bivši član Glavnog odbora Prave Crne Gore naglasio bih da se unazad određeni period javio određeni jaz u pogledu stavova po pitanju postizbornog procesa, a koji se tiču intenziteta sveobuhvatnih promjena kao i određenih političko-partijskih previranja koji bitno odstupaju od izrečenih stavova i dešavanja u samom predizbornom procesu.

Sumirajući period iza sebe, naveo bih da sam više nego ponosan na lični doprinos u progresu Prave Crne Gore koja je do unazad nekoliko mjeseci bila vanparlamentarna partija, dok u ovom trenutku predstavlja konstituenta vlasti i parlamentarne većine. Kao neko ko ne želi da nazovimo to prećutnom saglasnošću podrži određene poteze PCG i novoformirane Vlade u cjelini, smatram da je apsolutno principijelno u ovom momentu bilo donijeti gore navedenu odluku. Dodaću i to da sam apsolutno protiv toga da se revanšizmom nazivaju zakonska procesuiranja onih koji su kršili zakone ove zemlje, kao i da smatram kako u budućnosti u državnim institucijama apsolutno ne smiju biti zastupljeni DPS kadrovi koji su bili bitan djelić slagalice i vještačko disanje trodecenijskom zlu, te da isti naročito ne bi smjeli biti implementirani na ministarskim pozicijama, što nažalost u ovom momentu jeste slučaj.

Neprihvatljivo je skrivanje iza paravana revanšizma, te apsolutno smatram da kadrovi DPS-a trebaju biti zastupljeni u državnim institucijama proporcionalno broju Srba koji su svih prethodnih decenija činili dio tih istih institucija, a složiće se vjerujem većina – to je bilo na nivou statističke greške. Oko takvih stvari, kao i određenih vitalnih interesa srpskog naroda u Crnoj Gori smatram da kompromisa nema i ne može biti, u suprotnom srpski narod zajedno sa pro-srpskim partijama u Crnoj Gori dolazi do statusa neke vladajuće opozicije što vjerujem da je apsolutno neprihvatljivo za većinsku Crnu Goru koja je svojim glasovima omogućila pad DPS-a, sve to duboko vjerujući u korjenite promjene, po dubini i širini.

Na kraju, Pravoj Crnoj Gori želim sve najbolje u daljem političkom djelovanju.”

Baošić je prepoznat kao veliki opozicionar koji je razotkrio mrežu DPS-s za otkup ličnih karata na Starom aerodromu pred izbore.

9 Comments
  1. Sicilia komentariše

    Kakva ekskluziva i jako bitna vijest

  2. Slobo komentariše

    Ko je razumio tekst zajedno sa naslovom, svaka mu cast!

    1. Milan komentariše

      i naslov i tekst je jasan da jasniji ne može biti – čovjek odbija da učestvuje u poslijeizbornoj prevari srpskog naroda kojoj se Prava Crna Gora pridružila.

  3. Vuds21 komentariše

    Sve ti se vraca Milacicu prevaro ljudska, prodao si se za saku vlasti! Nekad si bio najveci bukadzija a sad ne sijes pisnuti ! SRAMOTO!

  4. BakiPG komentariše

    Ne mogu da prepoznam Marka Milacica prije i posle izbora.
    Pretvorio se u obicnu Zdravkovu pudlicu, koja ne smije nista kriticki da kaze. Neka se stidi.

  5. SaIstokaCvet komentariše

    Ko god je castan, nece ucestvovati u ovoj prevari.
    Svaka cast Baosicu! Milacic je od buntovnika postao rezimska pi*dica.

    1. Milan komentariše

      i naslov i tekst je jasan da jasniji ne može biti – čovjek odbija da učestvuje u poslijeizbornoj prevari srpskog naroda kojoj se Prava Crna Gora pridružila.

  6. tako stoje stvari komentariše

    Čmarko će tek da ljosne…

  7. Vera komentariše

    CASNO I JASNO !
    CESTITKE I ZA AKTVNOST SA LICNIM KARTAMA.

    MARKO, MARKO, TUGA GOLEMA ZA TOBOM.
    OD ONOGA KOJI OBECAVA POSTAO ONAJ KOJI
    IZVRSAVA….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.