Savjetu RTCG odbrojani dani: Skupština u narednih 10 dana objavljuje odluku o izboru novih članova, novo rukovodstvo do aprila!

0

Prema informacijama bliskim Skupštini Crne Gore sadašnjem sastavu Savjeta RTCG odbrojani su dani i ukoliko ne do Nove godine, onda odmah poslije nje, biće raspisan oglas za izbor novih članova Savjeta. Biće to prvi korak ka izboru novog rukovodstva te kuće, koja je decenijama pod direktnom kontrolom bivšeg režima i njegovog šefa. Zadnja četiri mjeseca javni servis se ponašao kao servis bivše stranke i njen program je u potpunosti privatizovao DPS i njeni sateliti.

 

U Skupštini, prema našim informacijama, očekuju da se novo rukovodstvo u RTCG izabere najkasnije do aprila, jer toliko traju rokovi za prijavu novih članova Savjeta, potom njihova verifikacija u Administrativnom odboru i na plenumu skupštinskog zasijedanja. Članovi Savjeta neće svi biti fiksno birani na pet godina, nego će im mandat trajati od jedne do pet godina. O tome će se odlučivati kuglicom, ali pojedinosti o takvom izboru još nijesu dogovoreni.

 

U Skupštini koja je nadležna za izbor novih članova Savjeta RTCG jedinstveno je mišljenje da trenutni programi javnog servisa ne poštuju raspoloženje građana i da se to više ne može tolerisati. U Skupštini očekuju i da će državni tužilački organi ispitati poslovanje RTCG-a, jer postoje sumnje da se nije domaćinski postupalo sa parama koje su bile namijenjene za njihove programe.

 

U Skupštini smatraju da je ovaj put dovođenja RTCG-a u profesionane norme efikasniji od pomenutog grčkog scenarija (gašenje i otpuštanje radnika) o čemu je nedavno govorio Dritan Abazović.

I jučerašnje oglašavanje novog sindikata u RTCG-u ukazuje da su u javnom servisu svjesni da je staroj praksi služenja samo jednoj stranci i njenom lideru došao kraj, pa i u njihovim redovima dolazi do polarizacije za i protiv aktuelnog direktora i urednika.

 

Izvor: Portal Srpska 24

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.