Bečić: Novo rukovodstvo radiće na unapređenju društvenog ambijenta za rad medija

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja novinara Crne Gore,Tihomirom Burzanovićem i Ivanom Miloševićem, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Imajući u vidu intenzivnu saradnju Skupštine Crne Gore sa predstavnicima medija, Bečić je istakao da će novo skupštinsko rukovodstvo kontinuirano raditi na unapređenju uslova rada novinara i fotoreportera koji prate aktivnosti parlamenta, kao i na poboljšanju sveukupnog društvenog ambijenta za rad medija.

Govoreći o relevantnim ocjenama o otvorenosti rada crnogorskog parlamenta, Bečić je podsjetio  sagovornike na brojne aktivnosti koje su preduzete u prethodnom periodu, kako bi rad Skupštine bio što dostupniji i vidljiviji građanima i medijima.

Predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa položajem novinara u Crnoj Gori i iskazali očekivanje da će u saradnji sa Skupštinom razvijajati nove modele saradnje kako bi zajednički doprinijeli izradi, ne samo kvalitetnijih zakonskih rješenja u dijelu medija, već i punom afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno informisana o pitanjima od javnog značaja, zaključuju iz Skupštine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.