Kovid ambulanta u centru: Grijanje ne radi, pacijenti čekaju red ispred objekta

0

U kovid ambulanti u Vojnomedicinskom centru na Bulevaru Ivana Crnojevića grijanje ne radi, a pacijentima nije omogućeno da ulaze u objekat već red čekaju ispred njega.U injekcionoj sobi, gdje pacijenti zaraženi korona virusom primaju infuziju, takođe nema grijanja.

Oni ukazuju i na to da se ispred objekta nemaju gdje parkirati, pa su primorani da ostave vozila na bulevaru, piše Dan.

Jedan o pacijenata koji je ukazao na ove probleme je Baćko Perović.

“Kad sam posao u ambulantu ispred je čekalo 20 ljudi. Ušao sam unutra po terapiju, ali su mi rekli da izađem napolje iako imam upalu pluća. Pokušao sam da objasnim da ne smijem biti napolje, jer je hladno, a imam upalu pluća, međutim, nijesu htjeli da čuju. Ostao sam ipak unutra i zapazio da grijanje nije uključeno. Ovo su nehumani uslovi za rad i za pacijente koji su bolesni od korone. Treba da ležimo toliko dugo dok nam infuzija iscuri u lednu prostoriju. Kod veterinara bi životinju uveli unutra ne bi je pustili da čeka napolje. I tim ljudima što tamo rade moraju se obezbijediti uslovi za rad jer su loši. Isto tako kovid ambulanta treba da bude prilagođena tim pacijentima. Zašto bar jednu grijalicu nijesu ubacili. Pozivam nadležne iz Doma zdravlja da što prije reaguju, jer tamo dolaze pacijenti koji imaju i upalu pluća i nije u redu da stoje u decembru napolje, a kasnije na injekcionom da primaju infuziju”, rekao je Perović.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je da je upoznat sa problemom i da će biti riješen u najkraćem roku.

“U kompletnom dijelu Vojnomedicinskog centra koji koristi Dom zdravlja postoji grijanje koje radi primjereno starosti tog objekta. Jedino u injekcionom, a to je jedna soba, grijanje poslije 15 sati ne radi, jer ga tada gasi Vojska. Taj objekat ne pripada Domu zdravlja nego Vojsci. Grijanje u toj sobi pojačaćemo u toku dana sa jednim grejnim tijelom. Tamo postoje klime koje rade, ali samo injekciono nema grijanje poslije 15 sati. Upoznat sam sa tehničkim nedostatkom i on će biti riješen danas. Do sada nije bio vidljiv dok je vrijeme bilo toplije, ali sve ćemo riješiti”, objašnjava Kavarić.

izvor: Portal Fosmedia.me

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.